Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

En büyük maharetimiz: eleştirmek

Diğer yazılarımı ve yorumları okursanız eğer, genellikle yazdıklarımdan tepki aldığımı görürüsünüz. Bu da benim ne kadar doğru düşündüğümü ve yazdığımı gösteriyor. İnsanlar sizi sürekli onaylıyorsa yanlış yoldasınız demektir. Tepkilerin çokluğu birilerinin yarasına basıyorsunuz, acıtıyorsunuz demektir. O yüzden açık olmaya doğru bildiğimi yazmaya devam edeceğim..

Türk insanının en büyük mahareti eleştiri yapmak... Bir insan bir şeyleri başaramıyorsa, işine geldiği gibi yaşıyorsa, etrafına saygısı yoksa, tembelse , hayatta en büyük becerisi eleştirmektir.

Dolmuşlar haddinden fazla yolcu alıyor diye sürekli eleştirirler. Kaza olunca şoföre yapmadıklarını bırakmazlar... Sonra durağa ağzına kadar dolu bir dolmuş geldiğinde, kaptan beni de sıkıştır diye yalvarırlar...

Bir trafik kazası gördüklerinde, ahlanır vahlanırlar, belediyeyi suçlarlar, yolları suçlarlar, sarhoş sürücüye söverler, sonra 220 promil alkolle ibre 180 ne çıkıncaya kadar gaza basıp yollarına devam ederler...

Dere kenarındaki evleri yağmurda su altında kalınca belediyeyi topa tutarlar.. Yağmurlar çekilince evi yıkmak yerine üstüne bir kat daha atarlar. Belediyeye sövmek için bir sonraki yağmuru beklerler..

İstanbul'un trafiğinden şikayet ederler... Aslında sıkışıklığın yoğunluktan değil kural tanımamazlıktan olduğunu çok iyi bilirler. Kural tanımaz sürüş tekniklerine devam ederler..

Devletin yolsuzluklarından şikayet ederler... Vergi ödeme zamanı gelince matrahsız çıkmak için her yolu denerler... Piyasadan kendilerinin olmayan faturaları toplayıp devleti borçlu çıkarırlar. Devlet gelirini arttırmak için çareyi zam yapmakta bulunca en çok onlar şikayet eder.

Ameleden az vergi veren doktora avukata tepki göstermezler, 50 kuruşluk dometesi 5 liraya satan markete tepki göstermezler, 10 liralık eti 40 liraya satanlara sessiz kalırlar, toplu taşımaya 25 kuruş zam yapılınca olay çıkarırlar. Metroları basarlar...

ÜÜfff sıkıldım, daha fazla yazmaya gerek yok... Kendi yaptıklarızla yazının devamını kendiniz getirin... İsteklerinizde, eleştirilerinizde ne kadar haklısınız adam gibi bir düşünün bakalım... Eleştirmek ne kadar kolay değil mi ? Karşıdakini suçlamak ne kadar kolay... Ben istediğimi yapayım, kimse benim istemediğimi yapmasın... Ne güzel mantık değil mi ?

Bence bu yazıyı okuyan herkesin biraz yüzü kızarmalı... Bundan neyi nasıl eleştirdiğine dikkat etmeli. Eleştirmeye hakkı var mı, sorgulamalı... Yeryüzünde bu milletin bir örneği daha yoktur..

 
Toplam blog
: 29
: 1481
Kayıt tarihi
: 21.07.06
 
 

... KTÜ mezunu inşaat mühendisiyim. Proje müdürlüğü , İnşaat kontrollüğü ve danışmanlığı, Statik ..