Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

En Çılgın Proje ne olmalı?

En Çılgın Proje ne olmalı?
 

Dört aylık bebelerini yoksulluklarından dolayı evlatlık vermeyi düşünen çitleri izlerken yüreğim bölüm pörçük oldu.. Üç aylık ev kiralarını ödeyemeyen, mahalle aralarında çop-karton toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Türkiye'nin bu gerçek fotografına baktıkça 12 Haziran seçimlerinde siyasi partilerin hiç birinin tek bir oy dahi hak etmediklerini düşünüyorum.. 

Çiftler, yoksulluk nedeniyle olmalı ki resmi nikahları yapılmak üzere Mahmut Tuncer'in programına konuk edildiler.. Canlı yayında duyarlı, yardımsever vatandaşlar tarafından yoksul çiftlere maddi yardımlarda bulunuldu.. 

Seyrettiğimiz görüntü, milyonlarca yoksul aileden sadece bir örneğiydi.. Türk Milleti'nin yosul ve düşkünlere karşı sahiplenme duygusu olmamış olsaydı, yoksulluk sınırında yaşayan insanların yaşama şansları neredeyse olmayacak.. 

Vergi gelirlerinden yoksullara ayrılan pay, seçim arifelerinde oy uğruna burgul, makarna gibi yardımlarla kullanılmasına çok üzülüyorum.. 

"Yoksulluk sınırı altında yaşayan vatandaşlarımız" tanımlamasını niteratür'den kaldırma projesi en Çılgın Proje olduğunu düşünüyorum.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..