Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

En derin, en karanlık sırrınız nedir ?

En derin, en karanlık sırrınız nedir ?
 

Sırlarımız


Tek bir içtenlikle asla söyleyemeyecekleriniz. Bilmiyorum bir arkadaşının güvenine ihanet ettiniz mi veya bir dükkandan bir ürün aşırdınız mı ? Belk ide otobüsde önünde oturan kızla yatmak için ölebilirsin ? O üzülebilir diye yüzüne gerçeği söyleyemediğiniz insanlar ? Hiç birini aldattınız mı?
 
Şuan beynimizde bir mücadele var. En iyi tahminimiz Singulat Korteks’in umutsuzca gerçeği söylemek istiyor olması. Ama yörüngesel alın korteksimiz eğer ağzımızdaki baklayı çıkartırsak ne kadar kötü şeyler olacağını taklit edebilir. Eğer alın korteksimiz kazanırsa, stres hormonlarımızın düzeyi yükselir. Eğer singulat korteks kazanırsa, stres düzeyiniz düşer. Yani eğer biyolojik olarak sağlıklıysa sırlarımızı itiraf etmek onları gizli tutmak için çok mücadele eden insanın doğası hakkındakiler nedir ?
 
Freud bir kez dedi ki “Sır saklamak ölümcül değil. Eğer dudakların sessizse, parmakların gevezelik eder. İhanet gözeneklerden dışarı akar. ” Ben Freud’un bir şey üzerinde olabileceğini düşünüyorum. Sırrımızı tutmak için umutsuz olsa da onları gömmeyi denedikçe daha yüzeye çıkarlar. Nörolojik itirafları yapmak zorunda kalırız. Ve bu iyi bir şey. Çünkü vücudunun itirafı iyidir. Beyin için iyidir. Ruh için bile iyi olabilir. Eğer bu tür şeylere inanıyorsanız…
 
Toplam blog
: 56
: 985
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. ..