Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '12

 
Kategori
Eğitim
 

En etkili Eğitimci

En etkili Eğitimci
 

Teknolojinin gelişimi mutlaka insanlık için harika bir gelişmeydi. Pek çok alanda işler hız kazandı, aranılanlar çabucak bulunmaya başlandı, Dünya'nın her yerine büyük bir hızla ulaşabilidik ve bunun gibi bir çok fayda... Ama tabii herşey bu kadar muhteşem değildi. Televizyon zamanla insan hayatında çok önemli bir yer tutmaya başladı: dost sohbetleri, kitaplar, ziyaretler, gezintiler bir kenara bırakıldı ve insanlar bağımlılık derecesinde televizyon izlemeye başladı.

Özellikle son yıllarda artan diziler insanları tamamen televizyona bağladı.Üstelik pek çoğunun hiçbir eğitici yanı da yoktu. Bayanlar evde oldukları zamanları kadın proğramları izleyerek geçirmeye başladılar. Bir sürü sorun gösterilip önce ağlatılan insanlar, birden 'hadi kızlar oynayalım' tarzı laflarla eğlenceye çağrıldı. Bayanlar böyle ani ruh değişimlerinin kendilerinde bırakacakları izlerin farkında bile değillerdi.

Gençler çete kurmayı, vuramayı, kırmayı öğrendiler. Ne yazık ki çizgi filmlerde bile şiddet alıp başını gidiyordu. Çocuklarımız küçücük yaşta öğrendiler kavga etmeyi, sinirlenmeyi. Bu arada ne kadar eğitici proğram varsa ne yazık ki çok az izleyici bulabildi.

Artık televizyonlar hayatımızdaki en önemli eğitimcilerdi. Araştırmaya, kitap okumaya, bilenleri dinlemeye ne gerek vardı. Nasıl olsa televizyon veriyordu gereken eğitimi (?) Bazı dizi ve programlar öyle çok izleyici buldu ki tekrar tekrar yayınlansalar da izlendiler, beğenildiler.

Artık gözlerimizi açmanın zamanı geldi sanırım. Birilerinin cebi insanlığa zarar vereceğini bile bile dolacak diye şaşkın şaşkın bakıp kalmayalım lütfen. Televizyonu bir süreliğine çıkarın hayatınızdan, görün bakın neler kazanacaksınız.

Sevgiyle...

  

 
Toplam blog
: 22
: 894
Kayıt tarihi
: 22.09.12
 
 

Sınıf öğretmeniyim. Sanatın pek çok dalıyla ilgileniyorum.Gitar ve yan flüt çalıyorum. Latin dans..