Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

En güzel şey

Dünya üzerinde en güzel sözcükler aşk ve evlilik olmalı... Eskilerin dediği gibi: Sabırla koruk bile helva olabilir... Konuşmak bütün problemleri çözen bir sihirdir. İki insanın ister arkadaş, ister sevgili, ister akraba olsun... Her zaman iyi bir dinleyici ise başarmak istediği işin % 75'ini halletmiş demektir...

Dünya üzerinde en güzel sözcükler aşk ve evlilik olmalı... Çünkü gerçek bir aşk yaşayıp, aynı insanla evlenmek, bence dünyada cenneti yaşamaktır. Belki bu düşünce abartılı gelebilir ama yaşayanlar için doğrudur.

Aşk sözcüğü her insan için farklı yorumlanabilir ama evlilik tektir. En önemlisi de evliliği yürütebilmektir. Bunun içinde karşılıklı çok fazla fedakarlık gerekmektedir. Ama iki insan gerçekten birbirini aşkla seviyorsa bu mümkündür. Bundan eminim çünkü kendim otuz üç senedir yaşıyorum.

Eşimle bu seneler boyunca aile, iş, sağlık gibi çeşitli problemler yaşadık. Her karşılaştığımız problemi birbirirmize güvenerek, düşüncelerimize saygı duyarak ve en önemlisi konuşarak atlattık.

İki insanın ister arkadaş, ister sevgili, ister akraba olsun mutlaka konuşması gerektiğine inanıyorum. Konuşmak bütün problemleri çözen bir sihirdir. Konuşmak kadar önemli olan da dinlemektir. Her zaman iyi bir dinleyici (hangi konumda olursa olsun ) başarmak istediği işin % 75'ini halletmiş demektir. Ama gerçekten dinlemek, kendini vererek, karşındaki insanın yerine kendini koyarak dinlemekten bahsediyorum. Özellikle evliliklerde bu çok önemli. Karşındaki insan kızgın, öfkeli, yorgun olabilir veya bir sağlık sorunu vardır. Bu gibi durumlarda sizden başka güvenebileceği veya nazının geçebileceği kimsesi yoktur. O anda sevgi ile kendisini dinlemeyi başarabilirseniz zaten kazanmışsınızdır. Sabır çok önemlidir.

Şimdi genç arkadaşlar için bu yazdıklarım fazla fedakarlık gibi görünebilir. Ama değil... Eskilerin dediği gibi (Sabırla koruk bile helva olabilir.) Helva yapmak her zaman elinizdedir. Yeter ki isteyin...

 
Toplam blog
: 3
: 808
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

1954 yılında Bursa'da doğdum. Uludağ Üniversitesi işletme fakültesinden mezun oldum. Evlenip, Karşıy..