Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '11

 
Kategori
İnançlar
 

En ideal sevgi okyanusu; mutlu bir aile yuvasıdır...

En ideal sevgi okyanusu; mutlu bir aile yuvasıdır...
 

İnsanın en güvenli sığınağı, hane-i saadet yuvası; Aile...


Aile, her aklı selimin idrakine vardığı bir nimettir. Farklı açılardan üzerinde düşünüldüğünde, kıymeti daha da iyi anlaşılan bir nimettir. İçinde feyz ve bereketin, hayır ve güzelliklerin yaşandığı bir yuva, anne için bir nimet, baba için bir nimet hatta dede, nine amca, dayı vb... için birer nimettir. Çocuklar için gerçekten büyük bir nimettir.

Bir başka ifadeyle; bir çocuk için en büyük nimetlerden biri, içinde sevgi ve hürmetin bulunduğu, İslam nuruyla aydınlanmış, nafakası helal, ahlaki güzelliklerle dolu, edeb ve terbiye ile taçlandırılmış bir yuvada dünyaya gelmesi ve yetişmesidir.

Böyle bir nimetin, gerçekten gıpta edilmesi gereken bir nimet olduğu, başka imkanlarla kolay kolay kıyaslanamayacağı, her fıtratı bozulmamış insan tarafından kabul edilir.

Çocuğun varlığına, dünyaya gelişine vesile olan anne ve babasının da, yavrusuna sunacağı en büyük hediye böyle bir yuvadır. 

Allah’ın adını anarak ahitleşmeleri, yuvalarının temellerini onun rızasına uygun olarak atmaları, aile ocaklarını O’nun emrettiği, Resulü (S.A.V.)’in irşad ettiği gibi güzel hasletlerle donatılmalıdır.

Bizleri yaratan Rabbimiz, çevremize sayısız nimetlerle donatmıştır. Hayatımızı devam ettirmemiz için nefes alışımız, aldığımız nefesi verebilmemiz, beslenmemiz, gelişmemiz, korunmamız, güzellikleri hissetmemiz, güven ve huzur duymamız bu nimetlerden sadece birkaçıdır... 

Bu nimetlerden bir bölümü hemen idrak edilemeyen, ancak üzerinde düşünüldüğünde büyüklüğü, manevi kıymeti idraki edilen, yokluğu kendini daha çok belli eden, derin boşluğun ve burukluğun hissedildiği nimetlerdir. Bu nimetlerin en başında da; “AİLE” gelmektedir.

Bu nimetin daha iyi idrak edilebilmesi için yokluğunu düşünmemiz kafidir. Düşünün ki, aynı zamanda o milletin geleceğini (günümüz çocuklarını ve gençlerini) yetiştiren sağlıklı aile yapılarının çürümesi-çökmesi, yok olması, geleceğimizin de çürümesi, çökmesi ve yok olması demektir. 

Bir ulusun, sağlıklı beyinlere, iyi ahlaklı, imanlı nesillere sahip olabilmesi için, günümüz aile yapısının da bu minvalde olması gerekmektedir.

Bir çok değerimizin yıprandığı günümüzde, en çok hırpalanan ve yıpranan değerler arasında ailevi değerlerimiz neredeyse ilk sırayı almış bulunmakta. Ailenin temellerinin çürümesi hem fertleri ve dolayısıyla hem de cemiyeti çürütmektedir. Çürüyen bir millet yıkılmaya mahkumdur.

Allahu Teala’nın Kelamı, Rasulullah Efendimizin buyrukları içinde aileyi, çocuklarla, yeni yetişecek nesillerle ilgili nice güzellikler, davranışlarında nice incelikler ve hikmetler olduğu görülecek ve bu örnek davranışlar bizlere ışık tutacaktır. Yolunda yürümek isteyenlere, doğruya, hikmete değer verenlere rehberlik edecektir.

Bu buyruklar ve nasihatler bizim iki ana kaynağımızdan gelen buyruklar ve nasihatlerdir. Kur’an ve Sünnet rehberliğinde ilerleyenler, hızlı ve emin adımlarla, kuracakları yuvalarında, yetiştirecekleri günümüz çocuklarını, yarınlarımızı emanet edeceğimiz yetişkinleri olduklarını düşünmek bile, aile nimetinin ne kadar büyük bir nimet olduğunu daha iyi anlamamıza vesile olacaktır... 

Bu minvalde daha önce yazdığım "Dört harf, tek kelime; aile" isimli bloğumu okumak için tıklayınız...

Rabbim cümlemizi; “hane-i saadetimizdir” diyebileceğimiz yuvalara sahip olmamızı nasip etsin İnşaallah... 

Sağlıcakla Kalın... 

10/03/2011 

 
Toplam blog
: 108
: 2366
Kayıt tarihi
: 05.04.08
 
 

1972 Haziranında  Eskişehir'de doğdum. Edirne'de ikamet ediyorum. Duygu ve düşüncelerimi yazıya d..