Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

En İyi Burun Estetiği Sonucu

En iyi Burun Estetiği Sonucu

Burun estetiği olacak kişilerin şekil bozukluğu ile birlikte nefes alma sorunları var ise tek ameliyatta iki sorun birden düzeltilmektedir. Burun ucu düşüklüğü, burun kemeri olanlar, uzun buruna sahip olan kişiler, geni buruna sahip olanlar, burun asimetrisi veya burun deviasyonu şikayeti olan kişilerin en iyi burun estetiği sonucu için 5 önemli faktör hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Burun Estetiği Doktor Seçimi

Burun estetiği ameliyatlarında doktor seçimi son derece önemlidir. Doktorun kullandığı teknik, tecrübesi, burun anatomisinden çok iyi anlaması burnun tüm sıkıntılarını tek ameliyatta düzeltmesi için yeterlidir. Estetik sorunuz var ama estetik için ayrı nefes alma sorununuz için ayrı ameliyat olmanız çok doğru değildir. Doktor seçimi ile birden fazla düzeltilmesi gereken sorunları tek doktor yapabilmektedir.

Burun Estetiği Kullanılan Teknik

Doktorun kullandığı teknik iyileşme sürecini daha rahat kolay atlatmanıza neden olacaktır. Burun estetiği ameliyatında kullanılan 2 teknik bulunmaktadır. Açık burun estetiği ve kapalı burun estetiği olmaktadır, diğerleri teknik değil sadece yöntemdirler. İki teknik arasında avantaj ve dez avantajları bulunmaktadır

Kapalı Burun Estetiği;

Kapalı burun estetiği ameliyatı burun delikleri içerisinden kesi açılarak tüm müdahale burun delikleri içerisinde yapılır. Burun ucu kesilmediği için doku ve bağlar zarar görmediği için minimum şişlik/ödem maksimum iyileşme süreci gerçekleşmektedir. Genel anestezi altında ortalama olarak 2 veya 2,5 saat sürmektedir 1 gece hastaneden gözlem altında kalmanız ve ertesi gün taburcu olabilirsiniz. Burun ucu kesilmediği için burun ucu hissi ameliyattan sonra devam eder. Ameliyat esnasında yerleştirilen silikon tampon ve atel ameliyattan 7 gün sonra çıkarılır. 7 gün sonra çalışmaya başlayabilirsiniz. Kapalı teknik ile yapıldığı için ameliyatı yapan doktora açık tekniğe göre daha az görüş açısı sağlamaktadır.

Açık Burun Estetiği;

Açık teknik burun estetiği ameliyatın da burun ucu kesilerek açılır ve bu ameliyatı yapan doktora daha fazla görüş açısı sunarken ameliyatın doktor tarafından daha kolay geçmesini sağlamaktadır. Ancak ameliyat sonrasında burun ucunda bağ ve sinirler kesildiği için hissizlik olmaktadır. Yine burun ucu kesildiği için dışarından kesi izi belli olabilmektedir. Daha çok güneşin etkisi ile kesi izleri daha fazla kendini belli eder bu yüzden açık teknik burun estetiği yazın yapılması pek fazla önerilmemektedir. Acık teknik burun estetiğinde kesi olduğu için şişlik ve morluk kapalı tekniğe göre daha fazla görülebilmektedir. Açık teknik burun estetiği ameliyatı genel anestezi altında ortalama olarak 2 veya 2 buçuk saat sürmektedir.

Burun Estetiği Öncesi

Burun estetiği öncesi dikkat etmeniz gerekenler ameliyat sonrasında iyileşme süreci ve sonucu doğrudan etkileyebilmektedir. Her ameliyatta olduğu gibi burun estetiği ameliyatında da sigara tüketimi ameliyattan önce kesilmelidir ve ameliyattan sonra hiç kullanılmamalıdır. Sigaranın zararlı maddeleri insan vücudundan 6 ay içinde temizlendiği için ameliyattan 6 ay önce sigara tüketimi kesilmelidir ve ameliyattan sonra kullanılmamalıdır. Ameliyattan 3 hafta önce aspirin ve aspirin içeren kan sulandırma etkisi olan ilaçlar kesilmelidir. Alkol tüketiminin de kan sulandırma etkisi olduğu için ameliyattan 10 gün önce kullanımı bırakılmalıdır. Ameliyattan önce grip, soğuk algınlığı, enfeksiyon gibi hastalıklardan kendinizi normalden daha fazla korumanız gerekmektedir aksi durumda ameliyat ertelenebilir veya iptal edilebilmektedir. Genel anestezi altında yapılan ameliyatlar için 8 saatlik aç ve susuz olmanız gerekmektedir. Ameliyata girmeden önce panik ve endişe etmeniz ameliyatı yapacak ekibin morelini olumsuz etkileyeceği için endişe etmemenizi tavsiye ederiz.

Burun Estetiği Sonrası

Burun estetiği ameliyatından 7 gün sonra atel ve tamponlarınız alınır. Bu süreçten itibaren çalışmaya başlayabilirsiniz. Kapalı teknik burun estetiği ameliyatından 2 hafta sonra denize girebilir kesi olmadığı için güneşlenmenizde sorun olmamaktadır. İlk 2 ay gözlük takmanızı önermeyiz 2 aydan sonra çok ağır olmaması şartı ile gözlük kullanımı başlayabilir. 2. aydan sonra spor yapmaya başlayabilirsiniz. Kapalı ve atravmatik teknik sayesinde burun ucu kesilmediği için burun ucunda hissizlik olmaz, şişlik olmaz, morarma hastalarımızın çoğunda görmemekteyiz. Sigara ameliyattan sonra kullanılmamalıdır. İlk iki ay burnunuzu darbelere karşı korumanız gerekmektedir, alınacak darbede burun yeniden yamulur ve revizyon burun ameliyatı yani yeniden burun ameliyatı olmanız gerekebilmektedir.

Burun Estetiği Fiyat

Burun estetiği fiyatlarını hastanın şikayetleri, burun yapısı, talepleri, muayene bulguları olmadan söylemek mümkün değildir. Burun estetiği fiyatlarını etkileyen faktörler ise burun deformasyonu, kullanılan malzeme, hastane seçimi ve alınan hizmet olarak belirtmemiz mümkündür.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/kapali-teknik-burun-estetigi/

https://www.tasklinik.com/kapali-ve-acik-burun-estetigi-farklari/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..