Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

En İyi Göz Makyajı Temizleyicisi Nasıl Seçilir?

En İyi Göz Makyajı Temizleyicisi Nasıl Seçilir?
 

Göz makyajı temizliği çoğumuzun pek sevmediği bir iş. Genelde gece üşenip temizlemeden yatar ve sabah panda gibi uyanırız ama özellikle göz çevresinin yaşlanmasına ve kırışmasına neden olan bu alışkanlıktan bir an önce kurtulmak lazım. Peki en iyi göz makyajı temizleyicisini neye göre seçmek lazım?
 
Göz makyajı temizleyicisi çeşitleri
Bazı göz makyajı temizleyicileri sadece göz ve çevresi için üretilmiştir. Solvent bazlı göz makyajı temizleyicileri ve likit olanlar göz makyajı yaparken kenara taşan eyeliner, far ve maskara temizliği için de kullanılabiliyor. Kenara taşanları temizlemek için bunları kulak çubuğunun ucuna döküp deneyebilirsiniz.
 
Bir diğer göz makyajı temizleyici ürünler de aslında sadece göz değil tüm yüzdeki makyajı temizlemek için üretilen makyaj çıkarıcılar. Bunlar tamamen temizlemek için ideal ama hafif hataları düzeltmek için pek etkili değil bence.
 
Cildinize uygun göz makyajı temizleyicisi nasıl seçilir?
Göz makyajı temizleyicisi seçerken öncelikle cilt tipinize ve yaşınıza göre bir ürün seçmelisiniz. 20 yaşında kullandığınız ürünle 30 yaşında kullandığınız ürün aynı olamaz.
 
20li yaşlar için göz makyajı temizleyiciler
20li yaşların cilt sorunları genelde cilt tipine göre değişir ama cildiniz parlak ve ışıltılı görünecektir. Cilde en fazla zararı sigara dumanı, geç saatlere kadar eğlencemek ve güneşlenmek verir. Göz temizleme pedleri bu yaşlar için uygundur. 
 
30lu yaşlar için göz makyajı temizleyiciler
30lu yaşlarda hücre yenilenmesi yavaşlar, çizgi ve kırışıklıklar ortaya çıkmaya başlar. Çalışma hayatı ve stres göz çevresinde kırışıklıklara neden olabilir. Cildi tazeleyen, yenileyen ve rahatlatan tüm yüz makyaj temizleyiciler gözleriniz için de uygun olacaktır.
 
40lı yaşlar için göz makyajı temizleyiciler
40lı yaşlar ve sonrasında kolajen üretimi azalmış, çizgiler ve kırışıklıklar artmıştır. Bu yaşlarda kuruluk, kırışıklık ve çizgilere karşı etkili özellikle nemlendirici etkisi olan ve sıkılaştırıcı göz makyajı temizleyiciler tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır. Doğal ürünlere yönelebilirsiniz. 
 
Göz makyajı temizleyici karşılaştırmaları ve diğer ürün yorumları için blogumu ziyaret edebilirsiniz.
 
 
 
 
Toplam blog
: 96
: 242
Kayıt tarihi
: 17.03.16
 
 

Gizem Aydoğan ile İyilik Güzellik ..