Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

En iyi Kulak Estetiği

En İyi Kulak Estetiği Sonucu İçin 5 Önemli Faktör

Kepçe kulak ameliyatı genetik olarak doğuştan gelen deformasyon ameliyat ile yine küçük yaşlarda düzeltilebilir. Kepçe kulak dediğimiz deformasyon kulağın kafa tasından normalden daha fazla açık olmasıdır. Kulak kepçesi duyusal olarak sorunlara yol açmaz ancak estetik olarak sorunlar yaşamanıza neden olur. Estetik olarak bozukluklar arkadaş çevresinde belli lakam veya isim takmaları sonucu Kulak gelişimini 5- 6 yaşlarında tamamladığından dolayı ameliyat için önerdiğimiz yaş okul öncesi dönemdir.

Kepçe Kulak Ameliyatında Kullanılan Teknik

Kepçe kulak ameliyatına karar veren kişilerin teknik terimler hakkında bilgi sahibi olması daha verimli bir süreç geçirmelerine yardımcı olacaktır. Kısaca bilmeniz gereken terimlerden bahsedeyim; kulağın kafa ile yaptığı açı sefalo-auriküler açı diye bilinir ve bu açı normalde 20-30 derece arasındadır. Kulağın kıvrımına ise antiheliks denir, kulak çukuruna ise konka denir. İşte, kepçe kulak (prominent ear) diye adlandırdığımız bu deformite, kulağın kafa ile yaptığı açının artması, kulak kıvrımının düzleşmesi ya da kulak çukurunun derinleşmesi dediğimiz bu problemlerin değişik derecelerde de olsa birlikte ya da tek başına görünmelerine verilen isimdir. TAŞ Estetik Cerrahi Kliniği olarak Doktorumuz Doç.Dr. Süleyman TAŞ’ın Kendi geliştirdiği Felp Tekniği (Yeni Bir Antiheliksplasti Tekniği: Proksimal Bazlı Dermo-Fasyoperikondrial Flep) ile Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin düzenlediği yarışmada ödül aldığı bu teknik ile kulak iyileşme süreci daha hızlı olurken kulağın tekrar açılma durumunu ortadan kaldıran teknik de kulağın doğal esneklik ve hareketliliği sağlanır.

Kepçe Kulak Ameliyatı Öncesi

Her ameliyat veya ameliyatsız işlemler de olduğu gibi iyileşme sürecini kötü etkileyen sigara ameliyattan 6 ay önce bırakılmalıdır. Kan sulandırma etkisi olan aspirin ve aspirin içeren ilaçlar ameliyattan 3 hafta önce, yine kan sulandırma etkisi olan alkol tüketimi ameliyattan 10 gün önce bırakılmalıdır.

Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrası

Kepçe kulak ameliyatı sonrası yapılması gerekenler hakkında doktorunuzun sizi mutlaka bilgilendirecektir. Ameliyattan sonra kulaklarınızı kapatan bir bandaj takılır ve 3 gün boyunca tüm gün sonrasında ise 2 hafta boyunca sadece geceleri takılması önerilir. Ameliyattan kulak normalden daha iyi korunmalıdır yaralar 2 ay içerisinde iyileşecektir ancak tam iyileşme süreci 1 yıl olmaktadır.

Kepçe Kulak Ameliyatı Fiyat

Kepçe kulak ameliyatları, kulak deformasyonu, yapılacak işlem, kullanılan teknie bağlı olarak fiyatları değişmektedir bu yüzden kesin fiyat bilgisi vermek mümkün değildir. Yapılan teknik, kullanılan malzeme, operasyon, hastane, doktor seçimi, alınan hizmet kulak ameliyatın belirleyen faktörlerdir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/kepce-kulak-ameliyati/

https://www.tasklinik.com/en-iyi-kulak-estetigi-sonucu-icin-5-onemli-faktor/

 

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..