Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '09

 
Kategori
Voleybol
 

En iyi orta oyuncu ve libero geri döndü. Böyle oldu...

En iyi orta oyuncu ve libero geri döndü. Böyle oldu...
 

Bu yıl ilki düzenlenen ve oldukça zevkli geçtiğini düşündüğüm Avrupa Liginde finale ismimizi biraz zorlansakta yazdırabildik. Saha ve seyirci avantajımızı da gayet iyi kullandığımızı düşünüyorum. Ankara'daki maçlarada gittim. Kayseri seyircisi gösterdiği ilgi ile Ankara seyirscisini adeta solladı. Yeri gelmişken salonun yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Ellerinize sağlık. Türk voleybolunun böyle yatırımlar, bu gibi desteklere ihtiyacı var. Geçelim beni çok şaşırtan maça. Açıkçası daha rahat geçmesini bekliyordum. Hele ki ilk setten sonra. Son maç kadrosunu düşündüğümde, liberoda Gizemin yerine Gülden, ortada Gökçe'nin yerine Eda ve pasör olarakta Naz'ın yerine Pelin ile başladık.

Maça skor olarakta, oyun kalitesi olarakta çok üstün başladığımız kesin. Son İtalya maçından sonra bu takıma Gülden ve Eda gelsin siz ondan sonra izleyin demiştim. Edanın inanılmaz oyunu sanırım yüzümü kara çıkarmadı. Güldene ilk sette pek fazla iş düşmedi ama diğer setlerde de görevini layıkıyla yerine getirdi. İlk teknik molayı 8 - 4, İkinci teknik molayı 16 - 7 gibi farklı skorlarla geçtik. Seda bugün son maça oranla çok daha istekli, hücumda ve savunmada her zaman izlediğimiz klasik, çizgisini koruyup takımını taşıyan görüntüdeydi. Neslihan son maçta inanılmaz işler yapmış ama o maçın yorgunluğunu hala atamamış bir görüntüsü vardı. Çok durgun ve çok fazla hata yaparak oynadı. İpek ve Eda'nın performansları üst düzey olunca ve set sonlarında Eda'nın üst üste servis sayılarıyla 25 - 13'lük bir skorlar kazanmayı başardık.

İkinci sette Sultanların her maçta olduğu gibi yine boşlamışlık havası geri geldi. :) Sete 1 - 5 gibi bir skorla geride başladık. Sonrasında Seda'nın çivi gibi smacı, Eda'nın müthiş hücumu ve son maçta hayal kırıklığı yaşatan kaptan Esra'nın bu macta özellikle savunmada parmak ısırtan bir performansıyla birinci teknik molayı 8 - 6 önde bitirdik. Bu sette inanılmaz bir çekişme yaşandı. Sürekli başa baş giden oyunda ikinci teknik molayı kızlarımız 16 - 15 önde geçtikten sonra, Neslihan'ın plaseleri ve Seda'nın servis sayılarıyla skoru 3 - 4 farka kadar çıkardık. Sette 22 -18 üstünlüğümüz var iken, Neslihan'ın oldukça kötü bireysel hataları (fileye temas, dışarı attığı top) ile bir anda skor yeniden 23 - 22'ye geldi. Son iki sayıda adeta üstünlüğünü koyan Seda bir blok ve bir füzeyle seti 26 - 24 bitiren isim oldu.

Üçüncü sete rakip takım çok kötü bir oyunla başladı. Setin hemen başında 5 - 2 lik bir skor var iken, aldığımız 3 sayıyı Bulgarlar bize verdi. Bugün çok iyi bir oyun sergilediğini söyleyemeyeceğim Pelin müthiş iki sayıyla hem takımın skor gücüne katkıda bulundu, hem de birinci teknik molaya 8 - 6 üstünlükle gitmemizi sağladı. İkinci teknik molaya kadar oyunda pek fazla birşey değişmedi. Ufak tefek hatalarla yine 16 - 15 önde girdik. Gerçekten sahada kötü olan Neslihanın yerine giren Deniz, yaptığı bir blok ve iyi savunmayla Bulgarları auta atmaya zorlayınca skor bir anda 20 - 16 oldu. İpek bu dakikadan sonra hücumda oyundan düştü ve Pelin'in attığı kötü top sonrasında Seda'nın öldüremediği top bir anda rakibimizi sete ortak etti. Nitekim 24 - 26 biten sette son 4 sayıda Edanın bir manşet hatası, bir dışarı vurduğu top ve yediği bir blok olunca kazanmayı beklemek tabiki çok güç oluyor.

Dördüncü ve son sette toparlanan Sultanlar Neslihan'ında bugün takıma en çok katkı yaptığı setle geri döndüler. Bu sette Seda'nın neden hiç sahaya girmediği ve sürekli Deniz'in onun yerinde kullanıldığı bir soru işareti oldu kafamda. Teknik heyetin bir düşüncesi vardır eminim. Saygı duyuyorum. Set 18 - 10'luk skora kadar süper gidiyordu. Ama en azından bu bölümde üst üste verdiğimiz 6 sayı ile skorun 18 - 16'ya gelmesini izlemek yerine oyuna bir müdahale etmelerini beklerdim. Ve bu bölümde Deniz'in iki ve Eda'nın dışarı attığı bir top varken hücum gücünüzün %40'ı kenarda oturuyor. Neyse ki bu bocalamayı kaptan Esra'nın sayısı ve antene yakın yaptığı süper blokla önce skoru 24 - 20, sonra da Nihan'ın set sonlarında taktik değişiklik olarak oyuna alınmasında çıkardığı inanılmaz bir topla 25 - 21'e geitirerek Sırbistan için bilenmeye başladık. :)

Ben hala iddiamı koruyorum. Bu kızlar Avrupa Şampiyonası'na hazırlar. Ve göğsümüzü kabartacak bir derece ile gelecekler. Daha öncede söylemiştim, takım içindeki uyum mükemmel. Yalnız zayıf rakiplerimize karşı iyi konsantre olup, sanki karşımızda İtalya varmış gibi oynarsak, sadece net skorlar almayıp, hakettiğimiz şovuda yapmış oluruz. Bazen maçı 3 - 0 net kazanırsınız ama 3 - 1 kazndığınız maçlar daha kolay geçer. Bana kalırsa konsantre eksikliği olmasaydı bu maçın tüm setleri ilk set gibi biterdi. Bulgaristan takımında açıkçası gözüme çarpan bir oyuncu ismi söyleyemeyeceğim. Tüm setlerde aldığım notlara bakınca her set en az 4 - 5 top dışarı vurduklarını, 2 - 3 top fileye taktıklarını ve 3 - 4 servis hatası yaptıklarını görmek mümkün. Bu kadar hata yapıpta Türkiyeye karşı maç kazanmayı beklemek hayaldende öte sanırım. Tebrikler Sultanlar... Engelleri aşmaya devam...

Metin Timur TÜFEKÇİLER

tanisyarielf@gmail.com

Evladıma miras bu sevda...!!!
 
Toplam blog
: 26
: 774
Kayıt tarihi
: 02.04.09
 
 

1983 İstanbul doğumluyum. Aslen Yugoslav göçmeniyim. Lise meznuyum. Reklam ajansında fotoğrafçılık i..