Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '15

 
Kategori
İnternet
 

En kritik SEO araçları

En kritik SEO araçları
 

En Kritik SEO Araçları


Günümüzde bir web sitesine sahip olmak kadar arama motorlarında o web sitesinin başarılı olması da önemlidir. Yani web siteleri firmaların olmazsa olmaz parçalarından biri olduğu için bu web sitelerinin arama motorlarında başarı sağlaması da çok önem arz etmektedir. Web sitelerinin arama motorlarında başarı sağlaması için de SEO çalışmaları yapmaları gerekmektedir. Günümüzde bazı SEO araçları vardır ki SEO çalışmalarının bel kemiğidir. Bir bakıma bu araçlar web sitenizin SEO değerini belirler. Bundan dolayı en kritik SEO araçlarını bilerek yapılan SEO çalışmaları web sitelerinin arama motorlarında başarı sağlamaları için çok önemlidir. Bir bakıma en kritik SEO araçlarını web sitelerinin mutlaka bilmeleri gerektiğini, aksi takdirde web sitelerinin arama motorlarında başarı sağlayamayacakları gerçeği ile karşı karşıya kalacaklarını bilmeleri gerekmektedir.

En kritik SEO araçlarının en başında domain sorgulama aracı gelmektedir. Bunun nedeni ise arama motorlarının web sitelerinin alan adına çok fazla önem vermesidir. Bu araç sayesinde alan adınızın arama motorları üzerinde nasıl bir etki yarattığı izlenebilir ve bir takım çalışmalar yapılarak daha iyi yerlere gelmeleri sağlanabilir. Bir başka SEO aracı ise PageRank sorgulama aracıdır. PageRank sorgulama aracı sayesinde web sitenizin kullanılma sıklığını ölçebilirsiniz. Ayrıca backlink çalışması yaptığınız web sitelerinin PageRank değerlerini görebilir ve PageRank değeri daha yüksek olan web sitelerinden backlink çalışması yapabilirsiniz. Bu sayede web siteniz arama motorlarında daha ii yerlere gelebilecek ve web sitenize daha çok ziyaretçi gelme ihtimali olacaktır. Günümüzde kullanıcıların sayfa hızlarına çok dikkat ettikleri ve hızı düşük olan web sitelerini tercih etmediklerini düşünecek olur isek safa açılış hızı ölçme aracı çok işe yarayacak bir araçtır denebilir. Bu araç sayesinde sayfa hız testi yapılabilir ve sayfa hızını düşüren noktalar tespit edilebilir. Bu işlem sonucunda yapılacak olan hızlandırma işlemi sayesinde web siteniz daha hızlı bir hale gelecek ve daha çok kullanıcı tarafından tercih edileceksiniz. Bu da sizin arama motorlarında daha üst sıralara çıkmanızı sağlayacaktır. Bundan dolayı en kritik SEO araçlarını bilmek çok önemlidir.

Web sitelerinin arama motorlarında başarı sağlamak amacı ile yaptıkları en önemli çalışma kuşkusuz backlink çalışmasıdır. Fakat alınan her backlink başarı getirmediği gibi bazı backlinkler web sitenizi zarar uğratabilir. Bundan dolayı backlink kontrol aracını kullanmalı ve almış olduğunuz backlinklerin kalite durumunu sürekli olarak analiz etmeniz gerekmektedir. Bu sayede yapmış olduğunuz backlink çalışmaları daha kaliteli hale gelecek ve web siteniz arama motorlarında daha başarılı bir duruma gelecektir.

Web siteleri en kritik SEO araçlarını kuşkusuz rakipleri ile yapmış oldukları rekabette başarı sağlamak adına yapmaktadırlar. Bu rekabetten başarılı çıkabilmek için kuşkusuz rakiplerinizin ne yaptıklarını bilmeniz gerekmektedir. Bundan dolayı kullanacağınız rekabet analiz aracı sayesinde rakiplerinizin arama motorlarında ki durumunu ve nasıl başarılı olabildiklerini görebileceksiniz. Bununla beraber yapacağınız analiz çalışmalarıyla bu rekabetten nasıl başarılı çıkabileceğinizi görebilir ve rakiplerinizi geride bırakabilirsiniz. Bundan dolayı en kritik SEO araçlarını bilmek ve kullanmak web sitelerinin başarı sağlamak adına yapacakları en önemli çalışmadır. Ayrıca arama motorlarında başarı sağlamak adına en büyük çalışma olan anahtar kelime için de anahtar kelime araştırma aracı bulunmaktadır. Bu sayede hangi anahtar kelime daha etkili oluyor veya olmazsa olmaz anahtar kelimeler hangileri olduğunu bilebilir ve buna göre bir çalışma yaparak Kurumsal SEO çalışmalarınız güçlendirebilirsiniz. Bu sayede web siteniz hem ziyaretçi sayısı bakımından hem arama motorlarında bulunan sıralama bakımından rakiplerini geride bırakabilecektir.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..