Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '10

 
Kategori
İnançlar
 

En nihayetinde sevmek ve sevilmek...

En nihayetinde sevmek ve sevilmek...
 

Resim: internetten alıntı...


Allah Teala'yı sevmek. Allah Teala tarafından sevilmek ne kadar hoş şeydir.
Allah Teala tarafından sevilmek, dinimizin bizi ulaştırmak istediği en yüce hedeftir. Her hedefe ulaşmanın yolları olduğu gibi bu büyük sonuca erebilmek için yapılması gerekli işler ve takib edilmesi gereken izler vardır.

Diğer taraftan, bir kulu Allah’ın sevdiğini gösteren işaretler bulunmaktadır. Allah Teala, Kur’an-ı Keriminde bunu ortaya koymuş bulunmaktadır.

Yüce kitabımızın bizlere bildirdiğine göre, Yahudiler ve Hıristiyanlar “Biz Allah’ın oğulları ve sevdikleriyiz...” (1) diyorlardı. Müşrikler ise, Allah’ı sevdiğimiz için bizi onlara yaklaştırsınlar diye putlara tapıyoruz diyor, sapıklıklarını savunuyorlardı.

Necran’dan gelen başka Hıristiyan gurup ise; “Biz Allah’a olan sevgimizden dolayı Mesih’i tanrı olarak tanıyoruz” demişlerdi. Müslümanlardan da “Vallahi biz Rabbimizi seviyoruz” diye yemin edenler vardı. Bu, kuru bir iddia ile olacak şey değildi. Bütün bu söylenenlere gerçeklik kazandırmanın bir yolu olmalıydı.

İşte Allah Teala; “De ki; siz Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah yarlığayıcıdır, bağışlayıcıdır” (2) ayetiyle bütün inanç guruplarını Hz. Peygamber’e uymaya, onun gösterdiği şekilde yani Sünnet-i Seniyye üzere yaşamaya davet etti ve ancak böyle bir yaşayışın, kendi sevgisine ve mağfiretine alamet olduğunu bildirdi.

O halde, Allah Teala’nın kulunu sevdiğinin ilk belirtisi, kulun Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e uyması, O’nun izinden ayrılmaması, gerek inanç gerekse amel olarak O’nu çizgisinden yürümeye çalışması ve gücü yettiğince takip etmeye çalışmasıdır.

Allah Teala’yı gerçekten seven herkes, üsve-i hasene (iyilik örneği-iyilik timsali) olan Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e uyar. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e uyan herkesi de Allah Teala sever. Böyle bir çizgiden uzak kalanlar için Allah sevgisi de, Allah tarafından sevilmek de kuru bir iddia olmaktan başka bir anlam taşımaz...

Rabbim, bizlere sevdiği kullarını sevdirsin, bizleri sevdiği kullarına sevdirsin en nihayetinde bizleri de sevip sonsuz af-mağfiret ve sonsuz merhametiyle muamele edeceği kullarından eylesin İnşaallah...

''İnançlar'' Kategorisindeki diğer bloglarımı okumak için tıklayınız...

DİPNOTLAR:
1- Kur’an-ı Kerim, Maide Suresi, Ayet No: 18.
2- Kur’an-ı Kerim, Al-i İmran Suresi, Ayet No: 31.

 
Toplam blog
: 108
: 2366
Kayıt tarihi
: 05.04.08
 
 

1972 Haziranında  Eskişehir'de doğdum. Edirne'de ikamet ediyorum. Duygu ve düşüncelerimi yazıya d..