Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '07

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

En önemli özellikleri cesaret

En önemli özellikleri cesaret
 

Hafta sonu Balıkesir’e gittik. Bu mevsimde uzun zamandır İstanbul – İzmir yolunda seyahat yapmamışım. Doğa uyanmış, kır çiçekleri açmış ağaçlar bir başka canlanmış. Kıpkırmızı gelincikler açmış her yerde. Yeşil bir başka yeşil olmuş. Gelincikleri fotoğraflamayı istedim ama yolda güvenli bir şekilde duracak yer bulamadığımız için mümkün olmadı.

Bursa’yı geçtikten sonra Karacabey’de bir kangal yetiştirme çiftliği tabelası görüp durduk. “Madımak Kangal Üretim Çiftliği” Görevlilere gezebilir miyiz dediğimizde, kırmadılar gezmemize izin verdiler. Sorduğumuz her soruyu cevaplayarak da bizi bilgilendirdiler.

Çiftlikde hem akbaş (karbeyaz) hem de karabaş (kangal) yetiştiriciliği yapılıyor. Biz gittiğimizde 30 günlük 40 günlük yavrular vardı. Bu minicik yavruları gören kim der ki "Kısacık bir zamanda büyüyecekler ve ırkının en asil özelliklerini taşıyan birer çoban köpeği olacaklar."

Tesisteki köpeklerin en dikkat çekenleri, Haydut ve Paşa.

Haydut iki ayağının üzerine kalktığında boyu insan boyunu geçiyor.

Paşa hoşlanmadığı insanların tesise girmesine izin vermiyormuş. Allahtan bizden hoşlandı da sadece bakmakla yetindi.

Ve Kangalların belli başlı özelliklerinde bazıları;

Kangal Çoban Köpekleri çok cesur, gayet hızlı ve çeviktirler. Kadın ve çocuklara karşı gayet muhlis, kötü niyetli kişilere karşı son derece caydırıcı bir silah olan Kangal köpekleri çok zeki, ön sezileri kuvvetli ve sahibine aşırı bağlıdırlar.

Fotoğraflar ve kangalların genel özellikleri www.kangalturk.com sitesinden alınmıştır. Daha fazla bilgi için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz. Ama siz en iyisi işinizi ayarlayıp siteyi değil tesisi ziyaret edin.
 
Toplam blog
: 67
: 1640
Kayıt tarihi
: 18.10.06
 
 

Biz Tiryaki ailesi gezmeyi ve gördüğümüz yerlerin fotograflarını çekmeyi çok seviyoruz. Blogumuzda, ..