Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '15

 
Kategori
Sektörler
 

En romantik popo estetiği

En romantik popo estetiği
 

Belin yan ve arka kısımlarında aşk tutamacı yağlanmasıyla başlayan bel çevresi kalınlaşması lazer lipoliz ile tek seansta yok edilerek kadının doğal popo şekli de kendiliğinden ortaya çıkarılmaktadır.


Vücudumuzda oluşan fazla kilo ya da yağların romantiği olur mu demeyin, çünkü var. Biz buna aşk tutamacı, yani “love handle” diyoruz.

Aşk tutamacı bel çevresinde, yan ve arka kısımlarda çok farklı hacimlerde özellikle orta yaş ve üzerinde vücudumuza adeta yapışır. Bu romantik yağlardan kurtulmak neredeyse imkânsızdır. Romantizm dolu yağlar her yıl biraz daha büyür ve bel çevresi sürekli kalınlaşır. Kalınlaşan bel, estetik ölçülere sahip bir popoyu bile gölgede bırakır, gizler. Kalın bel hatları, belirginliği kaybolmuş bir popo hiçbir kadının arzu etmediği bir vücut şeklidir. Bu estetik problem özgüven eksikliğini tetikler, kronik psikolojik sorunları doğurur.

Partnerler bu yağları kavrıyorlar

Popoyu gölgeleyen romantik yağlara neden aşk tutamacı dendiğini kısaca açıklayalım isterseniz: Partnerler birbirlerine sarıldıkları sırada genellikle belin yan ve arka kısmını kavrarlar. Bu bölgede oluşan yağlara bu yüzden aşk tutamacı denmektedir.

İlk oluşumunda önemsenmeyen bu bölgesel ve yağlı romantizm zamanla yok edilmeye çalışılan estetik bir problem haline geliyor. Diyet ya da spor ile verilmesi çok güç. Çünkü buradaki yağlar, erimeye karşı son derece dirençli. Verilse bile tekrar oluşuyor.

Aşk tutamacını oluşturan nedenler

Belin yan ve arka kısımlarında başlayan, zamanla kalıcı bir bel çevresi yağlanmasına dönüşen kilolar tıpkı bir şemsiye gibi popoyu da gölgelemekte, saklamaktadır. Aşk tutamacıyla başlayan bel çevresi yağlanmasının nedenlerini şöyle sıralayabiliriz: 30’lu yaşlardan sonra metabolizmanın yavaşlamasıyla yediğimiz birçok besinin daha çok yağa dönüşmesi. Egzersiz yapmamamız. Nüfusumuzun yüzde 10’unun spor yaptığını bir kenara not edelim lütfen. Düzensiz ve aşırı beslenme, stres, hormonal düzensizlikler, gebelik süreci ve doğum sonrası dönemde vücutta yaşanan değişimler. Diyetler ile sık kilo alıp vermek.

Dolgun, yüksek, hatları belirgin, hafif geriye doğru bir popo yapınız varsa aşk tutamaçlarından kurtularak, bel çevresini kalıcı olarak yok ederek popo yapınızı ortaya çıkarabilirsiniz. Deneyimlerimiz birçok hastamızın sadece bel çevresi ve aşk tutamacı yağlarından kurtulduktan sonra ortaya çıkan popo yapısının aslında son derece estetik ölçülere sahip olduğunu göstermektedir.

Kalıcı yağlanmaya lazer lipoliz ile kalıcı çözüm

Estetik ve plastik cerrahisi aşk tutamacı ve bel çevresini lazer lipoliz yöntemiyle tek seansta kalıcı çözümler sunmaktadır. Modern yaşamda yaygınlaşan bel çevresi yağlanması yine modern yaşamın koşuşturmacası içinde bu yöntemle hızla yok edilmekte, günlük yaşamınıza kısa bir mola vermeniz yeterli olmaktadır. Lazer lipoliz lokal ya da genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Süper ince kanüllerle bölgesel yağlara dikiş gerektirmeyen mini kesilerden girilerek, bel bölgesinde oluşan vücudun en iri yağ hücreleri son derece güçlü lazer ışınlarıyla parçalanarak yok edilmektedir. Eğer yağ miktarı fazla ise liposuction ile kombine bir şekilde yapılmaktadır. Parçalanan yağ hücreleri bir daha oluşmamak üzere vücuttan atılır. Aynı bölgeden tekrar kilo alınmaz. Lazer lipolizin tek seansta yapılması, günübirlik bir işlem olması, işe dönüş süresinin çok kısa olması, tekrar aynı bölgede yağlanma gerçekleşmemesi, gevşeyen cildin lazerin etkisiyle kendini toparlayıp sıkılaşması, gerginleşmesi hastalarımıza dört dörtlük bir zayıflama konforu sunmaktadır.

Bel çevresindeki fazla yağların lazer lipoliz işlemiyle yok edilmesinin ardından ince, kavisli bir hat ortaya çıkar. Daha önce bu yağ şemsiyesinin gölgelediği, gizlediği popo şekli kendini gösterir. Giyilen kıyafetlerden artık bel bölgesindeki yağlar sarkmayacaktır. Kadın hastalarımız, bel ve popo hatlarının hakkını veren istediği pantolon modellerini rahatlıkla giyebilmektedir. Psikolojik olarak tam bir özgüven hali oluşmakta, motivasyon artmaktadır.

Doğal, abartısız ve size yakışan yeni yazımızda görüşmek dileğiyle,

Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun TÜRKASLAN

www.estetikport.com

 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..