Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

En sağlıklı balık pişirme yöntemi.

En sağlıklı balık pişirme yöntemi.
 

Tam da doğal balık ile kültür balığı arasındaki farkı sorguladığımız bir dönemde tükettiğimiz ürünün vitamin değerlerinin korunması konusu daha çok önem taşıyor.
Çünkü uzmanlar dışında kimse işin aslını bilmiyor. Öyle ya şekil aynı renk aynı! Tepkilerimiz, amaan kültür balığı da denizde yetişmiyor mu demekten öteye gitmiyor. Bu şüphelerimize rağmen, balık pişirme tercihlerimiz de en kolayı olması nedeniyle kızartma şeklinde gerçekleşmekte maalesef!

Maalesef diyorum çünkü kızartmalarda tavaya yapışmaması için kullanılması zorunlu olan un ve sıvı yağ katkısı, balığın yüksek olan besin değerlerini düşürmektedir.

Ayrıca hem sindirimi zordur, hem de kırklı yaşlardan sonra insan sağlığına zararlıdır.

Peki en zararsız pişirme şekli nedir diye soracak olursanız, cevabı çok kolay ve mantıklı bana göre!

Fırında pişirilmiş balıklar daha lezzetli ve yağda kızarmışlara nazaran daha hafif, daha lezzetlidirler pek tabii ki.

Ayrıca elektrik sarfiyatı korkularınız yersizdir, çünkü tava ya da ızgara süreleri ile mukayese ederseniz çok daha kısa bir zamanda piştiklerini görürsünüz.

Gelelim tarifine;

Fırın poşeti ya da cam tepsiye konmadan önce, balıklar enine doğru birkaç yerinden bıçakla hafif çizilir.

Niçin mi?

İçine attığınız kabuğu soyulmuş limon, soğan vs, tüm malzemeler daha güzel harmanlansın, koku ve lezzetleri içlerine işlesin diye.

Eğer daha daha lezzetli bir balık yemek isterseniz, bıçakla çizilmiş balıkların üzerine ince bir şekilde sızma zeytin yağı gezdirebilirsiniz..

Afiyet olsun..

 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..