Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Doğan Gazetecilik Kurumsal Blog

http://blog.milliyet.com.tr/kurumsal

19 Ekim '10

 
Kategori
İnternet
 

En sevilen otomobil sitesi yenilendi!

En sevilen otomobil sitesi yenilendi!
 

Türkiye’nin en sevilen otomotiv sitesi arabam.com artık yeni yüzüyle daha kullanışlı, çekici ve hızlı…

Türkiye otomotiv pazarından en güncel haberler,testler ve 90 bini aşkın ikinci el ilan ve pazardaki tüm 0 km araçların yer aldığı arabam.com gelişmiş bir üst menü yapısına sahip olan yeni görünümüyle gerçek bir otomobil platform olduğunu gösteriyor.

Mart 2010 verilerine göre her iki dakikada bir otomobilin yeni sahibini bulduğu arabam.com, yenilenen yeni yüzünü, kullanım kolaylığı sağlayan modülleri ve yeni reklam modellerini de, 29 Eylül 2010 itibariyle kullanıcılarına sunuyor.

Arabam.com’un değişken manşet yapısının hakim olduğu ana sayfada, kullanıcılar doyurucu bir otomotiv haber içeriğiyle karşılanıyor. Bu içerik içerisinde bugüne kadar özel olarak testi yapılmış 659 ayrı modelin de usta kalemlerce yazılmış deneyimleri paylaşılıyor.

Değişken manşet yapısının ikinci adımıysa ‘Manşet İlan’ bölümü… Bu bölüm ile sitede ortalama 20 dakika kalan kullanıcılar, araçlarını daha fazla ön plana çıkarabilecek ve satışını hızlandırabilecekler. Değişken manşet yapısının diğer adımıysa “Karosere göre arama”…Kullanıcılar sedan, hatchback gibi karoser seçenekleri arasından kendisine uygun aracı kolaylıkla bulabilecekler.

Bugüne kadar girilmiş toplam ilan sayısının 2milyon 600bin’den fazla olduğu arabam.com’un en önemli özeliklerinden birisi de her sayfanın en üstünde yer alan TEXT arama bölümü. Bu bölüm sayesinde kullanıcılar daha hızlı arama yapabilecek, aramasıyla ilgili İLAN, 0 KM model, HABER ve TEST’e tek sayfadan ulaşabilecek. (örn: Ford Focus tiptronik)

Yeni ilan detay sayfası, ilan ile ilandaki otomobil hakkındaki test, 2.el karne ve haberleri ilişkilendirebilen bir sayfa olarak tasarlandı. Böylece kullanıcı ilgilendiği otomobilin testini, 2.elde sorunlu parçalarını vs öğrenebilecek. Bu bölümdeki bir diğer önemli yenilik ise, kullanıcıların ilan verirken ilanlarına özel başlık verebilmesi ve ilan metnini istediği gibi belirlemesi. Bu anlamda kullanıcıya özgürlük veriyor.

1.5 milyonun üzerinde üyesi bulunan, günde 180 bin kişi tarafından ziyaret edilen sitenin günde 4.7 milyon sayfası dolaşılıyor. Türkiye’nin en sevilen otomotiv sitesi arabam.com, her ay 23 binin üzerinde aracın el değiştirmesine aracı oluyor.

Arabam.com hakkında: 2000 yılında Doğan Grubu bünyesinde kurulan arabam.com, günde 180 bin kişi tarafından ziyaret edilirken, bu kişiler 4.5 milyon sayfa görüntülüyor. İlan bölümüyle, otomobil almak isteyenler ile satanları birleştiren arabam.com’da 90 binin üzerinde güncel ilan bulunuyor.

 
Toplam blog
: 56
: 721
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Doğan Gazetecilik olarak dijital dünyada yaptığımız ve yapacağımız tüm yenilikler ve bizden haberler..