Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '12

 
Kategori
Havacılık
 

En ucuz uçak bileti nasıl bulunur?

En ucuz uçak bileti nasıl bulunur?
 

Uçak bileti


Uçak seyahatleri gün geçtikçe, otobüs ve diğer seyahatlerin yerini alır konuma geldi. Rekabeti artıran yeni şirketlerin de pazara ve havalimanlarına girişi ile birlikte en ucuz uçak bileti seçme gibi bir seçeneğimiz de oldu. Peki en ucuz uçak biletine sahip olmak için ne gibi şeyler yapmamız gerekiyor?
 
Öncelikle hava yolu şirketleri zaman zaman kampanyalar yapabilmektedir. En uygun uçak biletini bulmak için uçak bileti satın almadan önce, internette uçak bileti kampanyaları ile ilgili bilgi sunan web sitelerine bir göz gezdirebilirsiniz. Özellikle Pegasus ve Onur Air kampanyaları en çok olan hava yolu firmalarından.
 
Yurt dışı uçuşu yapacaksanız, Türk firmalarının yanı sıra, buraya uçuşu olup geri dönecek uçakları da göz önünde bulundurun. Sonuçta yolcu alsa da boş da gitse, uçak ülkesine geri döneceği için daha ucuz olması mümkün olabiliyor.
 
Eğer uçak yolculuğu sonunda döneceğiniz tarih de belli ise, uçak biletinizi gidiş dönüş almanız size kar ettirecektir. Bunun yanı sıra herkesin bildiği gibi uçak biletinizi ne kadar erken alırsanız o kadar ucuza gelecektir. Çünkü uçakların fiyat politikasına göre belli doluluk oranları yakalandıktan sonra bilet fiyatı artar. Yapılan araştırmalara göre en ucuz uçak bileti fiyatları, uçak kalkmadan 8 hafta öncesinde alınanlarmış. Bundan sonra artışın başladığı gözlenmiş.
 
Bazı kredi kartları uçuş yaptıkça size mil puanları kazandırmaktadır. Tabi ki bu puanları kazanabilmeniz için uçak biletinizi bu tip bir kartla satın almanız gerekiyor. Biriken millerinizi daha sonra gideceğiniz yer için yeterli olduğu takdirde kullanabilirsiniz. Mil puanlar bazı kartlarda sadece uçuşlara değil, anlaşmalı yerlerde yapılan alışverişlerde de kazanılmaktadır. Çok sık uçan kişiler için mil puanları avantajlı olabilir.
 
En ucuz uçak biletini bulabilmek için bütün hava yolları firmalarını tek tek aramak ya da web sitelerine tek tek girip bilet sorgulama işlemi yapmak sizin zamanınızı alacaktır. Bunun yerine bu hizmeti tek sayfa altından yapan www.enuygun.com/ucak-bileti tarzında sayfaları kullanarak en uygun uçak biletini bulabilirsiniz. Genelde bu tip siteleri internette uçak bileti karşılaştırma veya uçak bileti sorgulama tarzında aramalar yaparak bulabilirsiniz.
 
Yine yapılan araştırmalarda, gidiş dönüş satın alınan biletlerde arada bir cumartesi günü geçiyorsa biletlerin daha ucuza geldiği tespit edilmiştir ve buna cumartesi geçirme kuralı adı verilmiştir. Eğer siz de gidiş dönüş bilet satın alacaksanız, cumartesi geçirme kuralını göz önünde bulundurun.
 
Aktarmalı uçuşlar hem direk uçuşlardan daha pahalıdır hem de aktarmalar sırasında hava alanlarında uzun süre beklediğiniz olabilir. Bunun için gideceğiniz yere direk uçuşlar varsa ilk tercihiniz bunlar arasından olsun. Direk uçuş, aktarmalı uçuşlarla aynı fiyatta dahi olsa, arada bekleme süresini düşünerek, direk uçuşları tercih etmek daha mantıklı olacaktır.
 
Seyahatinizin gidiş ve dönüş günleri kesin olarak değişmeyen günlerde değilse, yani biraz esneklik şansınız varsa, gitmeyi ve dönmeyi planladığınız günlerden bir iki gün önceki ve sonraki günleri de hesaplattırın. Çıkacak sonuçlar sizi şaşırtabilir çünkü bazı günlerde uçak biletleri arasında neredeyse yarı yarıya varan farklar bulunabilmektedir.
 
Toplam blog
: 3
: 1520
Kayıt tarihi
: 22.06.12
 
 

İnternette yazılar okumayı, kendi yazılarımı paylaşmayı çok severim. İnterneti büyük bir bilgi ka..