Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '14

 
Kategori
Konut Kredileri
 

En uygun kredi nasıl anlaşılır?

En uygun kredi nasıl anlaşılır?
 

en uygun kredi


İhtiyaçların artması ve gelirin giderden az olması nedeniyle bazı dönemlerde nakit para sıkıntısı yaşanmakta ve gelişen bankacılık sistemi buna kesin çözüm getirmektedir. Kredi doğru bir şekilde araştırma yapılarak alınmadığında getirisi olduğu gibi karşılığında fazlaca götürüse de olabilmektedir. Bunun için iyi bir araştırma yaparak en uygun kredi seçiminde bulunmalısınız. En uygun kredi demek genelde insanların aklına ilk gelen en düşük faiz oranlı kredi demek değildir. Unutmayın ki krediyi belirleyen tek madde faiz oranları değildir. Sizin için uygun olan kredi çektiğiniz para miktarının geri ödemesi en düşük olan kredidir. Bu sistem ile hareket eden tüketici sağlıklı bir kredi işlemi yapmış olur.
 
Eğer sizlerde sağlıklı ve en uygun kredi işlemi yapmak istiyorsanız belirli aşamalarda dikkatli olmalısınız. İlk olarak kredi konusunda araştırma yaparken sadece faiz oranlarına değil sizlerden dosya masrafı ve hayat sigortası adı altında istenilen ücretleri de takip etmelisiniz. Sizler kredi faiz oranı düşük diye tercih ettiğiniz kredilerin dosya masrafı ve hayat sigortası oldukça yüksek olabilir ve burada faiz oranının az olmasının hiçbir anlamı kalmaz. Bunun için en uygun kredi belirlerken sadece faiz oranı değil ana paradan ayrı olarak sizden istenilen fazla parayı baz almalısınız. İlk başta da dediğimiz gibi en doğru kredi geri ödemesi en az olan kredidir.
 
Kredi seçiminde kafanız karışabilir ve en uygun kredi için internet üzerinden öğrendiğiniz dosya masrafı ücretleri, sigorta ücretleri ve faiz oranları bilgisi sayesinde kredi hesaplama sistemini kullanarak bankalarla görüşmeden ön bilgi sahibi olabilirsiniz. Bankaların sizi yanıltmak için teklif ettikleri düşük faiz oranları ilk aşamada cazip gelse de sonradan istenilen dosya masrafları, sigorta ücretleri veya işlem ücretleri bu ücretin kat ve katını ödemenizi gerektirebilir. Kredi çekmek ve sonrasında sorunsuz bir ödeme yapabilmek için en uygun kredi tercihlerinizde belirli kriterleri belirlemeli ve birkaç bankayı birden karşılaştırmalısınız. Vadenin de önemli olduğu kredi konusunda ödeme süresini uzattıkça aylık ödeyeceğiniz miktarda değil ancak ödeyecek olduğunuz faiz miktarını arttırmış olursunuz.
 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..