Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '08

 
Kategori
Spor
 

En uzun MAÇ, en kısa GECE, işte bu gerçek MUCİZE!

En uzun MAÇ, en kısa GECE, işte bu gerçek MUCİZE!
 

****Helal olsun çocuklar!****


Euro-2008 çeyrek final karşılaşması, Viyana'da çoğunluğu Hırvatlardan oluşan coşkulu seyirciler karşısında oldukça coşkusuz ve temposuz maç uzatmalara kaldı. Dün oynanan bol gollü Almanya-Portekiz maçından sonra bu maç yavan ekmek gibi geliyor. Aslında turnuvanın başından beri en kontrollü ve iyi oynadığımız maç. Kötü oynadık kazandık, iyi oynadık henüz birşey yok!

Yalnız konuya iyice dalmadan şunu belirtmeliyim ki; Rüştü, Volkan'dan daha iyi ir kaleci, bu yaşına rağmen. Maşaallah nazar değmesin! Geçen maçın yıldızları bu maçta sönükler. Servet'in yokluğunda Hakan Balta parladı, demek ki onu Servet gölgeliyormuş. Sabri çok kötü oynuyor, yerine koyacak adam da yok, nasıl sabrediyor Fatih Terim, anlamak zor, direk şansımız olmasa ne goller girecekti kaleye, hep Sabri'den kaçan toplardan. Arda ilk yarının başlarında iyi oynadı, ikinci yarıda yok gibi. Mehmet Aurelio'nun yokluğu nasıl da belli oluyor. Mehmet Topal da iyi mücadele etti ama oyundan alındı. Adalı Tuncay yine felaket.

105. dakika oynanıyor. Maç ortada geçti, Hırvatlar da çok iyi oyun sergileyemediler, ilk başlarda onlar bize göre daha tedirgindi, bu arada habire sarı kart görüyoruz. Gelecek maça oynayacak oyuncu kalmadı, zaten takımın yarısı müzmin sakat. Rüştü'ye birşey olmasın da gerisi telafi edilir.

Tribünlerdeki Hırvatlar çılgına dönmüş görünüyorlar. 111. dakika bir gol pozisyonu kaçırdık, çocuklar iyice yoruldular. Nihat serbest vuruş atarken sakatlandı ve yerine Gökdeniz girdi, penaltıları kim atacak?

Maalesef penaltılara kalmadı 119'da gördük golü. Buraya kadarmış. Rüştü'nün bir anlık boşluğunu affetmediler. Turnuvaya kaleci hataları damgasını vurdu derken, o da neee? Yok yok bizim Semih golü attı, mucize işte buuu!...Aslan golcü, 24 saat nöbette, yine yarın tüm Avrupa basını bu "Çılgın Türkler'i" yazacak!

Acaba şimdi Volkan kalede olsa mıydı? Sürekli fikrim değişiyor, ama Rüştü'nün de kurtardığı penaltılar var hafızamda.

Bugün naklen yayın yazdım, kaleciler birbirine sarıldılar, şans dilediler.

Hırvatların ilk penaltı atışları dışarı gitti, darısı diğerlerinin başına! Şimdi Semih ikiledi.

İşte yine kaçırdılar, bu iş olacak mı ne? Hamit de füzesini yolladı. Rüştü de topu çıkardı...

Hadi bye bye turnuvanın sürpriz takımı, asıl sürpriz bizim takım oldu! Hırvatlar 3 penaltıyı atamadılar.

Hırvatların boynuna kıravatları geçirdik. Sıkı sıkı da bağladık.

Dışarda silahlar patlamaya başladı, sanki savaş alanı. Herkes balkonlarda kırmızı-beyaz diye tempo tutuyor! Haydi dışarı, diye bağıranlar da var.

Benden bu kadar, sıra Almanlarda. Bu saatten sonra yenmezsek ayıp olur!


İyi kutlamalar size, hayırlı uğurlu olsun!

Resim Milliyet galeriden...

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..