Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

En uzun yollar bir adımla başlar

En uzun yollar bir adımla başlar
 

"Harekete Geç" başlığı altında yazmaya başladığım pek seyrek blog yazılarımın Mümin Sekmanın "Her şey seninle başlar" kitabını okuyunca farklı bir yöne akmaya başlayacağını anladım.

Mümin Sekman insanların harekete geçmesini engelleyen nedenleri "Atalet" başlığı altında topluyor ve iki çeşit atalatten söz ediyor.

1- Zihinsel atalet

2. Fiziksel atalet

Sonuçta fiziksel ataletide ortaya çıkaran zihinsel atalet. Yapacağına inanmayan bireyler, toplumlar gerçektende yapamıyorlar.

Bir toplumun başarıya ulaşması ve açıkçası kurtulması yola çıkması ve kararlılıkla devam etmesi ile mümkün. Sonuç olarak hedefinizi belirleyerek ilk adımı atma gücünü bulmanız gerekiyor.

Muhtaç olduğunuz gücü ise yine kendinizde bulacaksınız. Unutmayın en uzun yolculuklar bile küçük bir adımla başlar.

İçinde yaşadığınız toplumun kurtulmasını istiyorsanız kendi kurtuluşunuzu sağlamalısınız. Peki kendinizi kurtarmak nedemek..?

Öncelikle başarıya ulaşmanız, sonrada başarınızı paylaşabiliyor olmanız lazım. Unutmayın başarılar paylaştıkça büyür ve yücelir.

Sadece kendi tatmininiz için başarıya ulaşmanız hiç bir zaman yeterli olmayacaktır, çünkü başarı kişisel tatminin yanında takdir ihtiyacından da gelir.

Başarınız size ve çevrenize katma değer yarattığı sürece gerçek bir başarı olacaktır. Yarattığınız değer ne kadar büyükse başarınızın değeride o derece artacaktır.

Başarıyı paylaşmak ve değer yaratmak ise sadce maddi paylaşımdan geçmez. Tecrübelerinizi aktarmak yol göstermek yada bir yol açmakta başarınızı taçlandıracaktır.

Siz yol açtıkça o yoldan ilerleyen diğerleri ile toplumsal başarının adımlarını atacaksınız. İçinde yaşadığınız toplumun kurtuluşunu istiyorsanız başarın, vazgeçmeyin. İlk adımı atmaktan ise korkmayın.

Başarın çünkü sizin başarınız toplumun başarısını ve kurtuluşunu sağlayacak. Hedefiniz be olursa olsunun Unutmayın taşı delen suyun gücü değil sürekliliğidir.

 
Toplam blog
: 5
: 1093
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Ben ülkesini seven ve geleceğinden endişe duyan birisiyim. Endişemin ana kaynağı ise insanlarımızın ..