Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '16

 
Kategori
Kozmetik
 

En yeni trendimiz makyaj yağı, peki nedir bu makyaj yağ’ının sırrı?

En yeni trendimiz makyaj yağı, peki nedir bu makyaj yağ’ının sırrı?
 

Cilt bakım yağı nedir? Hangi amaçla kullanılır?


Cilt bakım yağı nedir?  Hangi amaçla kullanılır?

 

Bakım yağları, cilt çeşitlerine göre değişkenlik gösterebilen yağlardır. Makyaj öncesi cildi sağlıklı kılmak adına ya da kusurlu ciltleri iyileştirmek adına kullanılan pek çok yağ çeşidi vardır. Bunlardan sizin için en etkili olabilecek 5 bitkisel yağı paylaşacağım, eminim çok yararlı olacak özellikle problemli ciltler daha da çok sevecek bu yağları, hemen anlatmaya başlıyorum o halde;

Makyaj öncesi tertemiz hazırlanmış bir cilt isteriz ki makyaj yaptığımızda kusurlarımız değil makyajımız çıkmalı ön plana o zaman ne yapıyoruz ilk önce kusurlarımızdan kurtuluyoruz.

 

Cilt için en etkili 5 bitkisel yağ (oil)

Güvercin ağacı yağı: Cildinizi iyileştirir, nemlendirir (derinlemesine nüfus ederek suyu tespit eder),yumuşatır ve düzgünleştirir. Bunun yanı sıra deriye esneklik kazandırır rahatlatır, tahrişleri iltihapları ve yaraları yok etmesiyle bilinir.

Okaliptüs yağı: Yağ bezlerini normalleştirir, cilt gözeneklerini beyazlatır ve daraltır, drenaj (vücutta oluşan zararlı sıvıyı boşaltma işlemi) fonksiyonlarını da iyileştirir ve böylece siyah noktaların oluşumunu engellemiş olur.

Jojoba yağı: Ciltteki kırışıklıkları gözle görülür şekilde düzleştirir, cildi gerer, yeniler, yumuşatır ve nemlendirir. Ciltteki kabarıklıkları da düzeltir. Jojoba yağı yüzü gerer ve aynı zamanda yumuşattığı içinde pürüzsüz ve kadifemsi bir doku kazandırır.

Biberiye yağı: Cildinizin derin temizliği için etkili bir yağdır.Aktif maddeler deriye derinlemesine işleyerek kir ve zararlı maddelerden arındırır.Siyah noktalar ve yağbezleri ile etkili şekilde mücadele eder.

Aloe vera yağı:Ölü deri hücrelerinin temizlenmesi için faydalıdır. Aloe Vera sağlıklı maddelerin etkili yayılmasına ve cilde işlemesine yardımcı olma kapasitesine sahiptir. Bu bitki yağı yüzdeki pigmentasyonun yoğunluğunu azaltır ve koyu bölgelerin rengini açar. Aynı zamanda kırışıklık karşıtı kremlerde, cilt kremlerinde, rujlarda, makyaj ürünleri ve yüz maskelerinde ve neredeyse tüm cilt bakım ürünlerinde kullanılır.

 

Şimdi yapmanız gereken tek şey, sizin için faydalı olabileceğini düşündüğünüz yağlardan bir karışım (mix) yapmanız ve hazırlamış olduğunuz bu karışımı, makyaj öncesi ya da günlük cilt bakımı rutinlerinizde kullanmanız. Karışımınızın hoş kokmasını arzu edersiniz lavanta, portakal ve vanilya gibi yağlardan destek alabilirsiniz.

Size ufacık bir tüyo aydınlatmak istediğiniz bölgelere, yağ uygulayıp üzerine aydınlatıcı (highlighter) uygularsanız, daha mükemmel bir sonuç alabilirsiniz. Böylece makyajınızın kalıcılığını da arttırmış olursunuz. Aynı şekilde ruj öncesi dudaklarınızı da nemlendirebilirsiniz, böylece daha pürüzsüz görünüme sahip olursunuz.

Umarım yazım faydalı olmuştur, güzelleşmek dileğiyle.

Bana ulaşabileceğiniz sosyal medya hesaplarım;

 

Snapchat: ozgemir90

İnstagram: https://www.instagram.com/osqemir/

Facebook: https://www.facebook.com/osqemir.atayurt

 

 
Toplam blog
: 12
: 2116
Kayıt tarihi
: 11.09.13
 
 

Merhabalar ben Özge; Anadolu üniversite.Radyo ve televizyon programcılığı 2.sınıf öğrencisiyim. B..