Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Endoskopik Alın Germe

Endoskopik alın germe alın, şakak ve kaşların sınırlı cerrahi kesilerden özel bir görüntüleme sistemi ve özel cerrahi aletler ile yardımıyla kaldırıldığı bir ameliyat tekniğidir. Endoskopik alın germe ameliyatında saçlı deri içerisinde genellikle endoskopik aletlerin girişine olanak sağlayacak boyutta 4-5 adet, 2-3 cm uzunluğunda dikey kesiler yapılır. Alın ve şakak bölgesi aşağıda kaşlara kadar bağlı olduğu kemik yüzeyden serbestleştirilir. Kaşları yerinde tutan bağ doku katmanları dikkatlice ayrıştırılır. Takiben alın/şakak/kaş ünitesi bir bütün halinde yükseltilerek kemik içerisinde açılan mikro tünellere tespit edilir. 

Endoskopik alın germe ameliyatı için ideal hasta grubu alın yaşlanmasının erken dönemlerindeki, kaşlardaki düşüklüğün başlangıç düzeyinde olduğu ve alın yüksekliğinin 6cm’den daha kısa olduğu bireylerdir. Endoskopik alın germe ameliyatının en önemli kullanım alanlarından birisi de üst göz kapağı ameliyatı sonrası oluşacak kaş düşüklüklerinin engellenmesidir. 

Üst göz kapağında deri fazlası olan orta yaş grubu hastaların önemli bir kısmında alın/şakak ve kaşlarda da düşüklük mevcuttur.

Endoskopik alın germe tekniğinin en önemli avantajı klasik yaklaşımlarda saçlı deriyi boylu boyunca geçen uzun izlerin olmayışıdır. İyileşme süresi daha kısadır, izler daha az dikkat çekicidir. Öte yandan endoskopik alın germe ameliyatı alın/şakak ve kaş ünitesini bir bütün olarak ele aldığı için kaşlar şakak bölgesi ve alın ile bütüncül olarak yükselir ve doğal bir kaş konturu elde edilir. Bu teknik esnasında kaşları çatan kaslar zayıflatılabilir ve kaşlar arasındaki dikey kırışıklıklar azaltılabilir. 

Endoskopik tekniğin dezavantajı yöntemin etkisinin ve etkinin kalıcılığının klasik tekniklere göre daha sınırlı olmasıdır. Endoskopik teknik kaşlar ile saç çizgisi arasındaki mesafenin 6cm’den yüksek ve alnın bombeli olduğu hasta grubunda iyi sonuç vermez. Endikasyonların zorlanması bir grup hastada beklenilenin altında sonuçların oluşmasına yol açar. Yetersiz sonuçların elde edildiği hastalarda endoskopik tekniğin farklı bir tespit yöntemi ile tekrarlanması ya da Koronal/Hairline teknikleri ile ameliyatın tekrarlanması gerekebilir. 

 

 
Toplam blog
: 18
: 111
Kayıt tarihi
: 01.01.19
 
 

TED Ankara Koleji mezunudur. Hacettepe Üniversitesi'nde Tıp ve Plastik Cerrahi Uzmanlık eğitimler..