Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '19

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Endoskopik Kaş Kaldırma

Yüz bölgesi vücudun en çok dikkat çeken bölgesidir. Zaman içerisinde meydana gelen çizgiler, kırışıklıklar ve sarkmalar kişiyi olduğundan daha yaşlı ve mutsuz gösterir. Yüz ifadesini en çok etkileyen bölgelerden bir tanesi de kaş çevresidir. Kaş yapısı bakışları ve mimikleri doğrudan etkiler.
 
Bu nedenle burada meydana gelen değişiklikler yüz ifadesini direkt olarak etkiler. İdeal kaş şekli kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Bu nedenle kaşa yapılacak olan her müdahale kişiye özel olmak zorundadır. 
 
Bazı kişilerde kalkık kaş daha etkili olurken, bazı kişilerde ise daha düz bir çizgiye sahip olan kaşlar güzel bir görünüm elde edilmesini sağlar. Bu yüzden endoskopik kaş kaldırma işlemi yapılmadan önce detaylı bir muayene ve çalışma yapmak gerekir.
 
İşlem Nasıl Uygulanır? Kimler için uygundur? 
Kaş kaldırma ameliyatları çok eskiden beri ilgi gören ve uygulamaya geçmiş olan estetik cerrahi konularından biridir. Yenilenen ve çok geliştirilmiş olan şekli ise; endoskopik kaş kaldırma; adını verdiğimiz, izsiz ve çok kısa iyileşme periyodu içeren yeni yöntemdir. Bu teknikle saçlı deriden milimetrik kesilerle kanallar açılarak çok küçük endoskoplar aracılığı ile kaş altı yapılar yukarı asılmakta. Çok ince detaylarla yapılan bu ameliyat ne kadar basit görünse de teknik ve yüksek cerrahi tecrübe gerektirmektedir.
 
İleri yaşlarla beraber göz-kaş ekseninin aşağı çekildiği durumlarda yapıldığı gibi daha genç yaşlarda bakış estetiği dediğimiz, badem göz estetiği ile birleştirilerek de sıkça yapılabilmektedir. Endoskopik kaş kaldırma işlemi ameliyathane koşullarında genel anestezi altında yapılan ortalama 1 saat süren bir işlemdir. Minimal bir şekilde gerçekleştirilen işlem sayesinde kaş bölgesinde his kaybı meydana gelmez. Bu yöntemin kalıcılığı da diğer yöntemlere göre daha uzun olmaktadır.
 
Uygulama Sonrası
Uygulama sonrasında iyileşme süreci genelde konforludur. İzsiz ve endoskopik olarak yapıldığı için ameliyattan 3 gün sonrasında sosyal yaşantınıza dönmenizde bir sakınca yoktur.
 
Op. Dr. Mirza Fırat
Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 30
: 105
Kayıt tarihi
: 09.01.18
 
 

Tüm yaşantımda hep mükemmelliyetçi oldum. Seçmiş olduğum mesleğe adım attığım ilk günden beri, en..