Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '18

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Endüstri 4.0 da Ne Ola ki!

Endüstri 4.0 da Ne Ola ki!
 

Endüstri 4.0 Nedir?


Dördüncü sanayi devrimi olarak da söyleyebileceğimiz endüstri 4.0  kısaca tüm alanlarda dijitalleşmeye gidilmesidir. Yani; akıllı evler, akıllı fabrikalar, yapay zeka endüstri 4.0 kapsamındadır.

Endüstri 4.0 kavramı ilk olarak  2011 yılında Almanya’da ortaya çıkmıştır. ABD ve Japonya gibi ülkelerde  bu konuda başarılı bir şekilde ilerlemektedir. Endüstri 4.0’e tam anlamıyla geçebilmek, öncelikle altyapı hazırlığı yapmayı gerektirir. Kısaca endüstri 1.0, 2.0 ve 3.0’a değinmek gerekirse;

Endüstri 1.0= Su ve buharlı makinelerin kullanılmasıyla ortaya çıktı.
Endüstri 2.0= Elektrik enerjisinin kullanılmasıyla kendini gösterdi.
Endüstri 3.0= İnternetin hayatımıza girmesiyle şekillendi.

Türkiye’nin endüstri 4.0 için daha fazla zamana ihtiyacı vardır. Çünkü şuanda Türkiye’nin endüstri 2.0 ile endüstri 3.0 arasında olduğu bilinmektedir.

Endüstrinin 4.0 olmasının avantajları arasında maliyetleri azaltması, zamandan tasarruf sağlaması ve hataları en aza indirmesi sayılabilir.

Kimileri endüstri 4.0’ın dezavantajı olarak işsizliğin artabileceğini söylese de kimileri böyle düşünmemektedir. Birçok mesleğin yok olmasıyla birlikte yeni mesleklerin hayatımıza gireceği öngörülmektedir.

Şu anda endüstri 4.0 yankıları hem dünyada hem de Türkiye’de hızla devam etmektedir. Bakalım ilerleyen zamanlarda bu kavram hayatımızda neleri değiştirecek…


 

 
Toplam blog
: 3
: 1241
Kayıt tarihi
: 21.12.16
 
 

Uşak Üniversitesi 4.sınıf Bankacılık ve Finans bölümü öğrencisiyim. Ekonomi ve Finansa alanı ile ..