Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '14

 
Kategori
Eğitim
 

Endüstriyel elektronik bölümünü bitirmek ve tekniker olmak

Endüstriyel elektronik bölümünü bitirmek ve tekniker olmak
 

ELEKTRONİK OKUMAK İSTİYORSAN, ÖNCELİKLE SAYISAL YÖNÜNÜ VE EL BECERİNİ GELİŞTİRMEYE BAK


Endüstriyel Elektronik Bölümü; Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümünü bitiren veya eskiden Liseyi bitirdikten sonra Üniversite sınavını başarıyla geçip bu bölüm puanı yeterli olanların tercih edip okudukları bir bölümdür. Yeni sınav  sistemine göre de hemen hemen aynı şekilde olmakla birlikte, artık mesleki liseler bu bölüme  direk öğrenci göndermektedirler.  Bu bölüm 2 yıllık olup, Bölümü bitiren öğrenciler TEKNİKER ünvanı alırlar. 
Bu bölüme başlayan bir öğrenci öncelikle temel dersleri okumaya başlar. Temel dersler arasında  Sayısal Elektronik, Analog Elektronik ve DC Analiz, AC Analiz, Amplifikatörler ve Osilatörler, Bilgisayar ile Çizim, Elektrik Projeleri, Enstrümantasyon, Güç Elektroniği, İşlemsel Yükselteçler, Mikroişlemciler, Optik Elektronik, Senkro ve Servo Sistemler gibi daha bir  çok ders vardır. 
Endüstriyel Elektronik Programında; 2 yıl süreli (4 yarıyıl ) eğitim öğretim verilir.  Öğrenciler; Her yılın sonunda 6 haftalık Endüstriye Dayalı Eğitim yaparlar. Bu bölüm teknolojiye uygun, endüstri kuruluşlarının beklentilerini karşılayacak şekilde yeterlilik,esneklik ve çeşitliliğe sahiptir. Öğrencilere yeterli seviyede ders gösterilmektedir.
Bu bölümün hedefleri arasında; elektroniğin sanayide kullanılmasına yardımcı, temel elektronik konusunda yeterli bilgiye sahip, bu alandaki tüm ekipmanları tanıyan,  bu bölümün tüm özelliklerini iyi bilen, uygulama konusunda sıkıntı çekmeyen, en ideal elektronik elemanları yetiştirmektir. Teknikerin edinmiş olduğu bilgi, almış olduğu eğitim, çalışma ortamını uygun bir şekilde düzenlemeyi ve başkalarıyla iyi ilişkiler kurmasını öğretecektir. Endüstriyel Elektronik Teknikeri almış olduğu eğitimin kendisine başkalarıyla ilişki kurmayı öğretecek, en üst düzeyde el becerisine sahip olmasına yardımcı olacak, ileri ve enformasyon teknolojilerindeki çağdaş sistemleri bilmesini sağlayacaktır. Ayrıca bakım ve onarım teknikleri hakkında, bilgi ve beceri kazandıran, bir işletmede ya da atölyede sorumluluk üstlenebilmesi için, yöneticilik formasyonu verilen teknik bir bölümdür.
Bu bölümün iş hedeflerini şöyle sıralayabiliriz. Bir Endüstriyel Elektronik teknikeri kazandığı bilgi ve becerileri çok iyi kullanarak Kamu kurumlarında, Elektrik ve Elektronik konularında üretim yapan tüm kuruluşlarda, Üretiminin herhangi bir aşamasında elektronik  alet ve cihaz kullanılan  tüm şirketlerde istihdam edilebilir. Ayrıca bölümden mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile Üniversitelerin ilgili Mühendislik ve öğretmenlik bölümlerine  geçebilirler.
Bu bölümün endüstrideki yerini de şöyle açıklayabiliriz. Endüstriyel Elektronik Teknikeri kazandığı teorik ve uygulamalı eğitim ve öğretimin gereği; bir işletmede mühendis ile üretimi gerçekleştiren formen,usta başı,usta,teknisyen ve işçi arasında bağlantı kuran, teknik iletişimi sağlayan bir teknik personel, bir işletme için orta direk şeklinde bir kişidir. Tüm makine ve aletler, kumanda masası,oto kontrol cihazı veya tüm cihazlar ile işçilerin verimli çalıştırılması, hedeflenen ürün kalitesi ve standartların elde edilmesinde sorumluluk sahibidir. 

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..