Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Enerji hırsızlarına karşı ne yapabiliriz ? (2)

Enerji hırsızlarına karşı ne yapabiliriz ?  (2)
 

Tanrı insanların içindeki canlı ve cansız bütün varlıkların özelliğini insanın ruhuna vermiştir. O yüzden insan ruhu çok geniş bir kapsama alanı içerisindedir.

Bizim içimizdeki hem iyilik hem kötülük, hem nefret hem kin, hem mutluluk hem mutsuzluk gibi bütün duygular da buna dahildir. O yüzden biz herhangi bir insanı eleştirdiğimizde aslında kendimizi eleştirmiş oluruz. Çünkü onun özellikleri bizde de vardır. Biz sadece o bölümü belki atlamış, o bölümde evrimleşmiş olabiliriz. Bunu hatırlamıyor olabiliriz ya da Tanrının yardımı gelmiştir ve huyumuzun o bölümüne bir kapatma gelmiştir. Yani bir örtme durumu gelişmiştir. O yüzden diğer insanlar da bizden bir parçadır.

Şimdi böyle bir şey yazıldığında akla şu soru gelebilir. Peki biz kendimizi eleştiriyoruz, madem onlar bizden bir parçaysa onları da eleştirmek doğru degil mi ?

Bizim sadece kendimizi eleştirmemiz gerekiyor, çünkü burada ayrılan bir nokta var. Her insanın kendisine ait bir ruhu var ve her ruhun da aştığı bir kademe var. O yüzden de aşmamış olduğu bir kademe için sen bunu neden yapmıyorsun diyemeyiz. İnsan sadece bildiğinden sorumludur der Allah. İşte eğer karşınızdaki kişiye birçok şeyi ona öğrettiğinizi söyleseniz bile, bunu hayata geçirebilmesi bir zaman alır. Yapmadığı zaman ona sinirlenmek doğru bir davranış şekli değildir. Tıpkı altına çiş yapan bir bebeğe kızmadığınız gibi hataları yapan diğer insanlara da kızmamanız gerekiyor. Bu arada zaten hatalarını çok iyi anlayıp, eğer hala yapmaya devam eden bir kişiyse de onun için Allahın yardımını dileyip çekilmek gerekir. Çünkü ya o kendi şeçiminde negatif tarafı seçmiştir ya da evrimleşmesine vakit vardır. Yani burada iki pozisyon vardır.

O yuzden eleştirileriniz yardım amaçlıysa bir yada iki kere söylenebilir. Ama üçüncüsünü söylememeniz gerekir. Bir de o insana anlatırken kırmadan söylemeniz gerekir. Bu yüzden egonuzu karıştırmadan ve tamamen onun iyiliği için söylemelisiniz. Genelde bir insanı eleştirdiğinizde onun diğer tarafını başka bir insana da anlatmak zorunda değilsiniz. İnsanlar hemen başlarlar anlatmaya, örneğin Elif’in eleştirdiğiniz birkaç davranışı var olsun hemen ortak arkadaşınız olan Mine’ye de gidip Elife bunları söyledim iyi yapmışım ama kızın da böyle bir işi var ya der gibi konuşuyorsanız bu doğru bir davranış değildir. Eğer arkadaşınıza yardım etmek istiyorsanız bir başka kişinin duymaması gerekir. Bazen insanların sırf kendilerini haklı çıkartabilmek amacıyla da karşısındaki kişileri eleştirdiklerine tanık olmuşsunuzdur. Sonra da biz ona yardım etmek istiyoruz diyorlar ki daha çok günaha giriyorlar. Kendi kendilerini inkar ediyorlar. O yüzden Allah eleştirmeyi yasaklamıştır. İnsanlar egolarıyla, eleştirerek yardım etmeyi birbirine karıştırırlar diye. Eğer egonuzu karıştırmayacağınızdan eminseniz karşınızdaki kişiyi eleştirmeniz gerekiyor. Bu arada bu tabii ki dini yönden eleştirinin ne kadar kötü olduğunu anlatan bir durum.

Bir de kendi davranışları ve negatif düşünceleri sayesinde sevilmediğini düşünen, Tanrının değil de başka insanların sevgisine gereksinim duyan kişiler de, yaramaz çocuklar gibi dikkati çekmek için eleştirirler. Çünkü eleştirdikleri zaman başka insanların enerjileri onlara doğru döner ve kendilerini iyi hissederler. Bunun yanında iyi işler yapabilmek için enerjilerini kullansalar yani eleştirmek yerine iyi şeyler yaparak enerjilerini kullansalar zaten dikkati çekecekler ve başka insanların enerjilerini alacaklar. O zaman da evrimleşecekler. Kötü birşey yaparak başkalarından enerji çekmek, insanı zatem evrimden yine aşağı düşürüyor.

Başkalarını eleştirirken yukarıdaki konulara dikkatinizi çekebildiysem, sizlere bir yardımım dokunacağından dolayı kendimi mutlu hissedeceğim.

Sevgiyle kalın

 
Toplam blog
: 101
: 5279
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Ege Üniv. İşletme Fakultesi'ni, daha sonra da Harward Üniversitesi'nin Master programını Türkiye'de ..