Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '09

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Enerji kontrolü ve evrensel etki

Enerji kontrolü ve evrensel etki
 

Fiziksel olarak çok mu yoruluyorsunuz, kendinizi bitkin mi hissediyorsunuz? Bunların tek sebebinin sadece fiziksel olarak yaptığınız eylemler olmadığının farkında mısınız?


Düşüncelerinizi yönlendirdiğiniz her şey ile aranızda bir aktarım vardır. Negatif düşüncelerin etkisinin bir çiçeği bile kısa zamanda soldurduğu, suyun yapısını bile olumsuz etkilediği, yapılarında bozulumlar gerçekleştirdiği kanıtlanmıştır. Bunları dikkate aldığımızda karşı tarafa verdiğimiz negatif düşüncelerin onları kötü etkilemesinden öte en büyük zararı yine bize verdiği gerçeğini kabullenecek miyiz? Diğer bir deyişle artık düşünce’nin gücüne inanacak mıyız?


Düşüncelerimiz en yalın anlatımla bir bağ kurma, bir gerçekleştirme kaynağıdır. Mikrokozmos olarak insan fiziksel dünyasında bir değişiklik yapacağı zaman bu evre ilk olarak düşünce olarak aklında şekillenmeye başlar, bu yaratıcı enerji’nin ilk evresidir. Düşüncelerin olumlu veya olumsuz olmasına göre bu düşünceyi fiziksel sürece geçirecek negatif veya pozitif araçları kendimize çekmeye başlarız, bu ise ikinci evre’dir. Üçüncü ve son evre de ise kullanacağımız araçları yapı taşları olan düşüncelerle birleştirip fiziki plana geçmesi için hareket ederiz. Süreç böylece tamamlanır.

Kısaca göreceğimiz gibi etkinin meydana gelmesi için düşünce her şeyin başlangıcıdır. Evren’i koskoca bir örümcek ağı gibi düşünebiliriz. Ağın en ucundaki titreşim merkezinde de aynı güçte hissedilecektir. Düşüncelerimizi pozitif temellere yöneltmeyip kızgınlık, öfke ve umutsuzluğa yöneldiğimizde bunu yaratan kişileri ve olayları kendi enerjimizle beslemeye ve bunları bize yansıtmaya yetecek gücü ve araçları toplamaya yine biz yardımcı olacağız.


Kişilere mi kızıyorsunuz, suçladığınız insanlar mı var, kadere mi lanet ediyorsunuz? Affetmeyi deneyin. Kendinizi ve diğer her şeyi hayatınızı artık etkilememesi için affedin. Affetmenin getirdiği güç ve yeni yapıcı düşüncelerin getireceği ışığın hayatınıza girmesine izin verin.

Enerjinin kaynağına yapacağınız yolculukta oradan kendinize aktaracağınız her şeyin en önemli temeli niyetiniz olacaktır. Bütün oluşum onunla başlayacak onunla sonlanacaktır ve unutmamak gerekir ki iyi niyet ile başlayan ve kökleri iyiliğe salınan hiçbir şey zamanla negatif etkilerin içinden geçse de sonu kötüye çıkmayacaktır.

Evrende var olan dengenin korunması için karşıt güçlerin varlığı elbette gereklidir. Başınza gelen çevrenizde gördüğünüz tüm felaketler ve üzüntüler negatif gücün pozitife dengelenmesidir çünkü bu negatif etkiler bizlerin gelişim özellikleri tetikleyecek yürüdüğümüz yolda tekamül seviyemizi ileriye götürmek için gereken düşünce formunun oluşmasını sağlayacak bir araçtır. Unutmamalıyız ki yaşanması gereken yaşanacak fakat salt yaşamak değil tüm deneyimlerden sonuca varmak için yararlanmak en büyük gerekliliktir. Affetmek adına sırtınızı vereceğiniz bu düşünce karşılaştığınız kötülük olarak nitelenecek davranışları uygulayanları gelişiminize katkıda bulunanlar olarak göreceğiniz bir yöntem olmalıdır.

Yaradan’ın ilahi kudreti'nin yansımalarını ve isimleri'nin manalarını fiziksel ve düşünsel boyutta açığa çıkaran bizler her şeyi yapabilecek güçteyiz.

Levent AKKAYA

www.tarottr.com  -  www.esmalarvemelekler.com 

 

 
Toplam blog
: 11
: 4123
Kayıt tarihi
: 09.04.08
 
 

Yaşam büyük bir bütün ve her birimiz bu bütünlüğün birbirine bağlı harika parçalarıyız.  Biribiri..