Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '21

 
Kategori
İlişkiler
 

Enerji Vampirleri

Tilki ne kadar kurnaz olursa olsun akıbeti kürkçü dükkanıdır. Bir insan düşünün ki tek derdi kusur aramak olsun. Kusur diye bulduğu şeyler ise iftira olsun, çarpıtma olsun, inkar olsun. Anlamak istemedikten sonra mutlak doğru görsün kendini. Şakşakçılarıyla ponçik hayaller kursun, dalga geçip eğlensin. Yanlış anlamışsın hocam dendiğinde, kusuru kendinde aramasın. Bilim bilim diye ölsün ama bilimle uğraşmasın. Ahlak diye ölsün, iftira yalan ve inkardan vazgeçmesin. Teorilere tapsın, insanların değerleriyle dalga geçmeyi görev edinsin. Dalga geçmekten öte birlik beraberlik olmasını istemesin. Bir insan düşünün ki dostu, arkadaşı, akrabaları yoktur, evine giren çıkanı yoktur, bilgisizlikten, görgüsüzlükten, cahillikten, yalnızlıktan, sevgisizlikten insanlara takar, dedikoduya sarar. Okumaz sadece okuyanların fikirleriyle yola çıkarlar. Birbirlerinin ayak izlerini takip ederek, tek dertleri sayıp sövmek olan bu insanlar size huzur verir mi? İftira atmak fıtratında vardır. İftira atınca mı haklı oluyor? Bir şey hakkında konuşmak için bilgi sahibi olmak, anlamak, kişiselleştirmek, empati yapmak gerekir. Anlamadan yola koyulan, anladıktan sonra inkar eden, çarpıtan insanlar sadece huzursuzluk verir, kendileri gibi negatif enerji verir.
 
Düşmanın zayıfı, hafifi olmaz, düşman tehlikelidir ve en büyük düşmanı kibir yaratır. Başta sizi anlamayan ve eleştiren insanlardan hemen uzaklaşın ve normal değilsin diyenlere de gülümseyin. Devran dönmeye başlar er geç, yanında olanlar karşısına geçer, menfaatler kaybolur. Arılar balı keser deniz biter, yol kapanır. Gün gelir devran döner yine aynı dönekliği yaparlar. Bir insanın kişiliğini asla değiştiremezsin dönek dönektir. Bu tarz insanlar iyi insanları aptal zannederler. Aslında aptal olan kendileri ama farkında değiller. Yılan sonunda adama bende bu kuyruk acısı, sende bu yürek acısı varken biz eskisi gibi olamayız der. Kendisini kaliteliymiş gibi göstermeye çalışanlar tıpkı imitasyon altın gibisiniz görüntü aynı değer az.
 
İyiliklerimin, yardımlarımın karşılığını kötülükle aldım. O yüzden her elimi sıkanla dost, her canımı sıkanla düşman olmam. Benim için ne dilerseler, Allah benden önce on katını nasip etsin der geçerim. Boş insan kişiyle, dolu insan kendisiyle, işiyle uğraşır. Benim uyguladığım yöntem yok saymak, görmemek. Bir su damlası okyanuslara karıştı, varlığıyla hayata hayat kattı, can oldu hepimize. Varken yok hissettirenlere inat. Hiç bir zaman dostuna sana düşmanlık edecek kadar güç verme.
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..