Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Enerjinizi Yüksek Tutmanın Yolları Nelerdir?

Yoğun iş temposu, günlük koşuşturmacalar derken bir bakmışsınız enerjiniz uçmuş gitmiş. Gün boyunca enerji seviyenizi nasıl yüksek tutacağınıza dair birkaç fikir paylaşımı yapalım.

1. Sebze Suları

Taze sebze suyu içmek vücudunuzu ayakta tutmakta harika bir araçtır! Meyve sıkma esnasında lifi kaybetmek, vücudunuzun emilmesini ve sindirilmesini kolaylaştırır. Vücudunuzun beslenme yararlarını azaltması için daha az çalışma gerekliliği nedeniyle, enerjide bir artış fark edeceksiniz. Ek olarak, sebzelerinide içmek, hücrelerinizi  beslerken vücuttan toksinleri yok etmeye yardımcı olur.

2. Daha İyi Uyku

Gece geç yatmak ertesi gün bitkin hissetmenize neden olabilir. Siz uyurken vücudunuz günün hasarını düzeltir ve onarır. Vücut tarafından üretilen hücre aktivitesinin bir yan ürünü olan adenozinin, insanların yorgunluk hissetmesinde bir etkisi olduğu düşünülmektedir. Gün içinde, uyku esnasında adenosin birikir, bedenlerimiz sistemimizi temizler ve böylece uyanık olmamıza yardımcı olur.

Uyku sorunlarınız varsa,  ipuçlarından bazılarını deneyin:

-Yatmadan ve hafta sonları da dahil olmak üzere her gün aynı saatlerde uyanarak tutarlı bir uyku programı yapın.Bu, iç vücut saatinizi düzenlemeye yardımcı olacaktır.

-Saat üçten sonra kafeini eleyin.

3. Karbonhidrat Tüketimini Azaltın

Vücudunuza enerji sağlıyorsada, karbonhidratlar; ağır yiyecekler sizi halsiz hissetmenize neden olabilir. Basit karbonhidratlar, şekerli içecekler, çerezler ve işlenmiş gıdalardaki gibi (beyaz ekmek ve makarna düşünün) vücudunuzdan çabucak yanan şeyler... Hızlı bir enerji sağladıklarına rağmen, kan şekeriniz hızlandıkça ve düştükçe bir kaza meydana gelebilir.

Fındık, baklagiller, tatlı patates, yulaf ve kahverengi pirinç, vücuda sürekli bir enerji kaynağı sağlayacak düşük glisemik karbonhidratlardır.

 

4. B Vitamini Alın

"Enerji vitamini" olarak da bilinen B12, tüm vitaminlerin en kompleksidir. Tiroid fonksiyonunu destekler ve kan hücrelerini mutlu ve sağlıklı tutar.

Suda çözünür bir vitamin olduğu için vücudunuz ekstra miktarda B12 depolayamaz ve yediğiniz gıdalardan veya takviyeden vitamin almakta direnir.


5. Günlük Egzersiz

Düzenli egzersizi rutininize dahil etmeniz aslında enerji düzeylerinizin artıracağını gösterir. Kaloriyi yakmak ve fiziksel aktivite yapmak, vücudunuzun hücrelerine oksijen ve besin maddeleri gönderir; bu sayede kalp ve ciğerleriniz daha verimli çalisir ve enerji seviyelerini artirir.

 

 

 
Toplam blog
: 2
: 130
Kayıt tarihi
: 09.10.17
 
 

Psikoloji.. Astroloji sever, ilişki araştırmacısı ..