Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '15

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Enfes Künefe tarifi

Enfes Künefe tarifi
 

Mutfağımızın en lezzetlilerinden olan künefe tarifini paylaşıyoruz. Hatay yöresine ait bu çok özel tarifi aşağıdaki künefe tarifini inceleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz.
 
Malzemeler
 
500 gram taze-tuzsuz peynir
200 gram tereyağı
750 gram telkadayıf
 
Şurubu için:
4  su bardağı su
Yarım limon suyu
4  su bardağı şeker
 
Yapılışı:
 
Tereyağı eritilip tel kadayıfın üze­rine dökülür. Kadayıf bir taraftan ufaltılır ve yağ iyice yedirilir. Daha sonra malzeme ikiye bölünür. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısı bastırarak yerleştirilir. Araya ufaltılmış peynir konur. Üzerine kadayı­fın kalan kısmı ilave edilir. Her tarafa eşit olarak yayarak, el ile  bastırılır.
Sonra, ocağın üstündeki tepsi çevrile çevrile altı pişirilir. Altı kızardık­tan sonra, başka bir tepsi yardımıyla, ters yüz edilir. Ve tekrar ocağın üstün­de, diğer taraf da kızarıncaya kadar pişirilir.
Her iki tarafıda kızardıktan sonra, önceden hazırlanan soğutulmuş şu­rup, künefenin üzerine gezdirilerek dökülür ve sıcak servis yapılır.
 
Şurubunun yapılışı:
Şeker ve su kaynayıncaya kadar, arada bir karıştı­rılarak kaynatıldıktan sonra 10 dakika ocakta tutulur. Ocaktan alınıncaya yakın limon suyu dökülür. Soğumaya bırakılır.
 
Besin Değerleri:
1 porsiyon için 462 kcal
 
58, 3 gr. Karbonhidrat
 
8, 2 gr. Protein
 
20, 4 gr. Yağ
 
Bu tarifi başka bir şekilde yapma yöntemi de şöyledir.
 
Toplam blog
: 10
: 2029
Kayıt tarihi
: 30.09.13
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Sosyal güvenlik üzerine çalış..