- Kategori
- Türk Mutfağı
Enfes Künefe tarifi
Mutfağımızın en lezzetlilerinden olan künefe tarifini paylaşıyoruz. Hatay yöresine ait bu çok özel tarifi aşağıdaki künefe tarifini inceleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz.
Malzemeler
500 gram taze-tuzsuz peynir
200 gram tereyağı
750 gram telkadayıf
Şurubu için:
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
4 su bardağı şeker
Yapılışı:
Tereyağı eritilip tel kadayıfın üzerine dökülür. Kadayıf bir taraftan ufaltılır ve yağ iyice yedirilir. Daha sonra malzeme ikiye bölünür. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısı bastırarak yerleştirilir. Araya ufaltılmış peynir konur. Üzerine kadayıfın kalan kısmı ilave edilir. Her tarafa eşit olarak yayarak, el ile bastırılır.
Sonra, ocağın üstündeki tepsi çevrile çevrile altı pişirilir. Altı kızardıktan sonra, başka bir tepsi yardımıyla, ters yüz edilir. Ve tekrar ocağın üstünde, diğer taraf da kızarıncaya kadar pişirilir.
Her iki tarafıda kızardıktan sonra, önceden hazırlanan soğutulmuş şurup, künefenin üzerine gezdirilerek dökülür ve sıcak servis yapılır.
Şurubunun yapılışı:
Şeker ve su kaynayıncaya kadar, arada bir karıştırılarak kaynatıldıktan sonra 10 dakika ocakta tutulur. Ocaktan alınıncaya yakın limon suyu dökülür. Soğumaya bırakılır.
Besin Değerleri:
1 porsiyon için 462 kcal
58, 3 gr. Karbonhidrat
8, 2 gr. Protein
20, 4 gr. Yağ
Bu tarifi başka bir şekilde yapma yöntemi de şöyledir.