Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Enflasyon ne düzeyde?

TÜİK aylık ve yıllık enflasyon rakamlarını açıkladı. Aralık ayında TÜFE %0.53, ÜFE ise %0.66 yükselmiş. Sokaktaki pahalılıktan haberi olmayan resmi veriler konunun uzmanlarını da hataya sevk ediyor. Madem yıllık enflasyon %6 civarında çıkıyor neden elektrik, doğalgaz, köprü geçişlerine %15'den aşağı olmamak üzere zam yapıldı. Durgunluk talebe ket vurduğu halde zamların 2010 yılına damgasını vurması köşeye sıkışmış olmanın verdiği yanlış bir refleks.

Dönemin iktidarının attığı her adım hüsranla sonuçlanırken derinde yatan sebep ekonomik krizin katladığı sosyal problemlere çare bulamamasından kaynaklanıyor. Ortada paylaşacak rant kalmayınca dışarıdan sıcak parayla idame ettirilen tüketim ekonomisi gitgide üretimden uzaklaştı. Sizler bakmayın ekonomistlerin yumuşak yüzlü konuşmalarına esaslı uzmanlar 2010 yılı için Türkiye'nin büyüme, işsizlik, enflasyon, döviz rakamlarında krizin artarak süreceğini söylüyorlar. O yüzden AKP Ergenekon, Darbe Belgesi, Arınç'a Suikast gibi şişirmelerle gündem değiştirmenin şark kurnazlığını sergiler hale geldi. Ama deniz bitti; sonu gelmiş bir iktidarın hezeyanları halkı uyandırmaktan başka bir işe yaramıyor. Açılım denilen ucubenin insanları ayrıştırmasının verdiği zarar terörün dağdan şehir sokaklarına inmesine yaradı.

En temel ihtiyaç maddeleri insanların mutfağına giremez ve açlık halka öğün atlatırken devletin istatistik kurumunu kendi yalanlarına ortak etmek her iktidarın ortak özelliği. AKP dönemini farklı kılan ise halkın uyuşturulmuş tepkisine güvenip yalanları katlayarak sürdürmekte yatıyor. Tıpkı Domuz Gribi vakalarında olduğu gibi, tren kazalarında olduğu gibi, 19 işçinin öldüğü maden cinayetinde olduğu gibi...

Emekliler, işçiler, köylüler, esnaf ayakta. Etnik milliyetçilik kılıfına girmiş isyan gelir azalmasının yarattığı açlığa karşı bir haykırış. Bugünleri görmemiz bizi en çok üzen durum. Ancak maddi ve manevi kaynaklarını yitirmiş kitlelerde abartılı kimlik kaygısı kendisini şiddetle dışa vuruyor. Son söz: Bu adamlar ülkeye çok zarar verecekler.

http://halukselcuk.wordpress.com/2010/01/04/enflasyon-ne-duzeyde/

 
Toplam blog
: 93
: 472
Kayıt tarihi
: 09.06.09
 
 

21-07-1973 tarihinde İstanbul'da doğdum. M.Ü. İletişim Fakültesi Radyo-T.V. Bölümü'nden 1995 yılı..