Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '20

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Engel Tanımayan Tiyatro Oyunu

Pus-Art (Pusula Engelsiz Fikir ve Sanat Derneği) engel tanımıyor. Engellilerin sanatla rehabilite edilerek hayata kazandırılmasını hedefleyen Pus-Art elde edilen kazançlarla engellilere maddi, manevi destek sağlamayı planlayan ve gönüllülük esası ile yola çıkan bir sosyal yardım kuruluşudur. Derneğin tamamı engelli bireylerden olan oyuncu kadrosuyla 2. oyunları Nefes 'i  25 Ocak'ta İstanbul Küçükçekmece Atakent Kültür Merkezi’nde sahnelemek için olanca hızıyla provalara devam etmektedir. “Sanat sadece topluma ulaşmak için bir araçtır” ilkesini benimseyen Pus-Art’ın hedef kitlesi sadece engelliler değil, toplumda var olan tüm dezavantajlı gruplar ve onlarla birlikte konudan etkilenen tüm bireylerdir. Bu kapsamda projeler arasında engelli bireylere ve yakınlarına yönelik sanatsal ve psikolojik eğitimler, etkinlikler ve geziler yapmayı planlamaktadır.

Dernek bünyesinde emek veren her üye; engellilere yönelik oluşturulan bilinçsiz ve duyarsız bakış açısını kırma yolunun mimariden tutun bürokratik ihmallerin aşılmasının, engelli bireylerin evlerde hapsolunarak mümkün olmayacağını savunmaktadır. Ruhsal ve fiziksel kapasitesinin yeterli olduğuna inanan her engelli bireyin desteklenerek toplumda varoluş sergilemelerine imkan sağlayarak sorunların aşılacağını ve toplumsal değişimin parçası olmak için çaba sarf etmeye değeceğinin altını çizmektedir.

"Bir Nefestir Yaşamak" sloganıyla gösterime girecek olacak “Nefes” i Hüseyin Yaman yazdı ve yönetti. Oyunda Yadigar, küçük yaşta babasını kaybetmiş, hayatın tüm zorluğunu tek başına vermiş, yıllar süren bir kimsesizlik ve kaybedilmişliğin ortasında kalan bir gençtir. Hayallerine kavuşmaya en yakın olduğu zamanda geçirdiği trafik kazasıyla her şey bir anda yerle bir olur. İdealist bir doktorun ortaya çıkardığı hayat hikayesinde bir dizi olayın yol açtığı sonuçlar ve azim dolu bir başarı hikayesini kahramanının gözlerinden izleyeceğiz. Kendini sorgulamanın ötesinde topluma ayna tutan "Nefes" herkesin hikayesi, herkesin iç hesaplaşmasıdır.

Tüm sanat severlere iyi seyirler ve Pus-Art’a başarılar diliyorum.

 

İlknur ŞİMŞEK

 

İstanbul

 
Toplam blog
: 27
: 189
Kayıt tarihi
: 22.01.13
 
 

Hayal dünyamızda yaşadıklarımız çoğu zaman kendimizi ilgilendirir. Başkalarına anlatmaya kalkıştı..