Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Engelleme modası

Engelleme modası
 

Engelleme


Gün geçmiyor ki ülkemiz de bir sürprizle karşılaşmayalım. İçime mi doğdu anlamadım son bir hafta hep sansür, engelleme , blogların okunma kaygısı gibi konulardan bahsetmişim yazılarımda, toplu taşıma araçlarında yolculuk yaparken bile aklınızdan kaza olacak düşüncesini geçirmeyiniz zira telepati yoluyla şoföre kaza yaptırabilirsiniz demişti bir arkadaşım. Şimdi olumsuz şeyleri düşünmekten korkar oldum. İnsanlarımız böyle düşüncelerin dile getirilmesine ”Şom Ağızlılık” diye nitelerler.

İtalya da mafya devlet hesaplaşmasında, devletin mafya’yı bir hakimin start vermesiyle başlayan ve mafyanın dağılmasıyla son bulan temiz eller operasyonu vardı. Devlet giriştiği bu mücadeleden galip çıkmıştı. Yani en büyük mafya benim diyordu devlet.

Ülkemizde de hummalı bir çalışma var şu aralar dansöz gibi oynatılan gündemlerin dışında kemikleşmiş sıkıntılarımız var toplum olarak başta terör ve bu terörün içinde öyle çok terör unsuru var ki say say bitmez, evdeki terörden okullardaki teröre , cadde sokaklardaki bölücü teröre kadar birçok şeyi sarıp sarmalamış koynuna almış bu faktörün adı “TERÖR”

Başka bir terör de insanların toplatılması, suçlusu, suçsuzu, cahili, aydını, sağcısı, solcusu ile aynı torbanın içine tıkılıyor. Ergenekon da bunlardan birisi, bir hummalı çalışma var ki sormayın gitsin. Dışardan bakanda vatan kurtarıyorlar sanır. Şimdi de özgür yazım platformları diye kabul edilen Bloglar operasyonu başladı, yarın her şey olabilir bir bakmışsınız yazdığınız siteye erişim engellenivermiş.

Daha Blogspot’a üye olurken labirent gibi karmakarışık ve bitişik harflerle sorulan şifre kelimeyi eleştiren yazım Blogspot sitesindeki bloğumun ilk yazısıydı ve şöyle bir yanıt geldi. “Yazınızdan spam algılandığından yayına alınamamıştır.” Hayda.. Dakka bir gol bir! Bana üyelik için okutmaya çalıştıkları şifre kelimenin resmini eleştirel maksatla konu manşetine yapıştırınca kendi yazılarını tanımayıp spam etiketini yapıştırıverdiler. Gülermisiniz ağlarmısınız bilemem fakat ben çok şaşırmıştım.

Blogspotla tanışmam böyle olmuştu. İki aylık bir mazi diyelim o kısa sürede epey emek verdiğim bloglar oluşturmuştum. Şimdi Blogspotta sansürden nasibini aldı tabi çok üzüldüm, üzüldük. Öyle ya da böyle düşünce stoku yaptığımız arşivlerimizden birisinin kapısına kilit vurulmuştu. Aslında düşüncelerimiz bizde saklıydı.

Atatürk Bandırma vapuru ile Samsun’a gitmeden önce İngilizlerin, didik didik vapuru aramasından tedirgin olan zevat’a bırakın arasınlar onlar evrak ya da para ararlar oysa biz yüreğimizdeki inançla yola çıkıyoruz onu asla bulamazlar. Demişti.

Kıssadan hisse isterlerse insanların üzerine demirden perde kapatsalar da düşüncelerine asla kilit vuramazlar.

Bu ne ilk ne son olacak artık nasıl sabaha karşı tutuklanmalara gözümüz alıştıysa bu kapatmalara da alıştırılacağız öyle görünüyor. Ancak gönlümüz asla alışmayacak böyle sansürlere. Merak edilen en önemli şey ise GEREKÇE nedir? Suç unsurları neden ayıklanmamıştır. Niçin herkese mal edilmiştir? Bu da zamanla ortaya çıkacaktır.

Yargısız infazın benimsendiği ve uygulandığı bir toplumda, insanlara böyle davranılması doğal mıdır. İnsanlar bunu hakketmişlermidir? Tekdirden anlamdıkta şimdi toplum kötek mi yemektedir. İşte bunlar düşündürücüdür. Her zaman dilimize doladığımız bir söz vardır.” İnsanlar layık oldukları gibi yönetilir ve yaşarlar” Bumudur yoksa! Bence bu pek hakkedilmiş bir şeye benzemiyor.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..