Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '17

 
Kategori
Deneme
 

Engeller fırsat mı?

Acaba engel olarak karşımıza çıkan olaylar gerçekte engel mi? Engelse bizi zorlamasın demek suretiyle görmezden mi gelmeli? Yanından geçsek engeli sollar mıyız? Engeli aşmak gerekir mi? 

Olumsuz neler yaşıyorsunuz?

Nelerden kaçıyorsunuz?

Gözünüzde çok mu büyüytüyorsunuz?

Bunlara verecek cevaplar farklı olsa da temelde aynı değil midir?

Kendi seçimimiz olan özgür bir hayat isteriz. Gerçek anlamda yapmak istemediğimiz şeyleri yapmadan yaşamak özgür olmak diyorsak; önümüze engeller çıkıyorsa...

Engel olarak görülenler ortadan kalktığında gitmek istediğimiz hedefe varamıyorsak korkuyoruz demektir. Kaybetmekten, mutlu olmakta...

İnsanız, hayallerimiz var, engellerimiz var. Kafes içine koyduğumuz öfkelendiren, üzen, mutsuz eden duygularımız... Bu sizin kafesiniz kafesi açmak sizin elinizde.

Engel olarak görünen her şey sanal, siz var dediğiniz için var. Gerçekten hedefe varmak istersek engel dediğimiz her şeyi aşarız. Hayattaysanız gerçek engel yoktur. Çözülecek, fırsata çevrilecek, sizi güçlü kılacak her durum bakış açımıza bağlıdır. Yok diyorsanız engeller birer birer ortadan kalkar, size yol verir, yol gösterir. Gözümüzü hedeften ayırdığımızda ortaya çıkan her şey engeldir.

Ya bir yol aç ya da bir yol bul. 

 

 

 
Toplam blog
: 53
: 432
Kayıt tarihi
: 22.02.08
 
 

Eğitimle Geliştir Kendini           Eğitimci-yazar olarak halen Kişisel Gelişim, Liderlik, Beden ..