Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Engeller yolumuzda bizlere rehberlik eder

Engeller yolumuzda bizlere rehberlik eder
 

Kişisel ve toplumsal ahenk, kendi içselliğimiz ile ilerleme sağlar..


Günlük yaşamımızda kendimize hedeflediğimiz yollar vardır. Bunların çoğu kendi kişisel yararımız içindir. Egomuz ne yapmak istersek onu yapmamıza izin verir. Bizi hep destekler ve bizim isteklerimizi yerine getirmemiz için olanak sağlar. 

Yol üzerinde engellere ve zorluklara maruz kalırsınız. Ortaya çıkan durum, engellerin ve duraklamalar olduğu bu durumlar bizi her taraftan sarar ve yönümüzü değiştirir : hem iyide hem de kötüde - ödül  veya ceza ile.  

Bütün bu engeller faydalıdır çünkü bize rehberlik ederek egomuzu terk etmemize yardımcı olur. Aslında, onlar gerçekte karışıklık değildir fakat yönümüzü doğrultabilmemize yarayan bir yöntemdir. Her attığımız adımda, bizler, nasıl doğru yönü amaç edineceğimize dair, bizler daima iki kaynaktan işaretler ve sinyaller alırız, egomuzdan ve doğadan. Bu işaretlere istinaden, kendimizi doğru amaca odaklamalıyız.  

Bundan dolayıdır ki, bizler tüm bu hoş olmayan durumları, zorlukları, anlaşmazlıkları, kalplerin sertleşmesini ve kızgınlıklarımızı bir öğreti olarak görmeliyiz ve bunlar bizi asıl amacımızla ilgili yolda terbiye eder, yani doğruya giden yolda. İnsanlar arası sevgi ve bağ isteği devam ettikten sonra, egolarımızı kontrol altına alarak birlik içinde aşamayacağımız engel yoktur.

ZR11//

 

 
Toplam blog
: 11
: 280
Kayıt tarihi
: 26.09.11
 
 

Sosyal gruplar ile ilgileniyorum. Yaşamım boyunca değişik kültürel gruplarda bulundum. Ekonomi, e..