Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '07

 
Kategori
Haber
 

Engellere rağmen fotoğraf sergisi İzmir' de!

Engellere rağmen fotoğraf sergisi İzmir' de!
 

Bu sene İzmir Fuar'ının 76. kez İzmir' e, ülkemize ve dünyaya merhaba diyeceği bir yıl. Bu yıl fuar kapılarını "sağlık" temasıyla açacak ve bu temayla birlikte Serdar Bilgili' nin "Engellere Rağmen..." isimli fotoğraf sergisi İzmirlilerle buluşacak. Ana tema olarak sağlık konusu seçilen 76. İzmir İnternasyonal Fuarı'n da serdar Bilgili' nin bu sergisi fuar alanı 3 No’lu Hol özel salonunda gerçekleşecek.

Engelleri Kaldıralım Fotoğraf Sergisi” için 2 bin 500 kare fotoğraf çeken Serdar Bilgili projeyi şu sözlerle anlatıyor: “Bu çalışmada esasında, fotoğrafçıya çok fazla bir şey düşmüyor. Fotoğrafçının yapacağı tek şey, burada onları çok yalın bir şekilde aksettirmekti. Onların doğallıklarını, kameraya çok doğal, çok düz ışıklarla, doğal ortamlarda ve arka planlarda yansıttım. Siyah-beyaz ve gri fonlarda, stüdyo ortamında çektik. Şunu anlatmamız gerekiyordu: Türkiye’de 8, 5 milyon engelli var. Ama ne yazık ki onları sokakta, restoranda, çarşıda göremiyoruz. Çünkü onların medeni bir şekilde yaşamaları için gerekli altyapıyı maalesef hazırlamış değiliz. Hepimiz potansiyel engelliyiz. Hepimiz sokakta yürürken trafik kazası geçirebiliriz ya da hastalıktan dolayı engelli olabiliriz. Bu yüzden, engellilerin medeni bir şekilde ve bizimle aynı ortamlarda yaşaması gerekir. Hem onlara o ortamı yaratmamız, hem de psikolojik olarak kendimizi hazırlamamız lazım. Bu sergide amaç, bu. İnsanları engellilerle yüz yüze bırakmak. Son derece hayata bağlı, başarılı, hatta engelli olmayanlardan daha fazla hayata bağlı ve başarılı engelli kardeşlerimizle tanıştık.”

22 engellinin öykülerinin anlatıldığı bu sergiyi Fotoğrafçılık ve Eğitim Vakfı bu destekliyor. Fuarın açık olduğu tarih ve saatlerde ziyaretçilerinin beklediği bu sergiyi kaçırmayalım.

Aylin Atasagun

 
Toplam blog
: 53
: 4924
Kayıt tarihi
: 07.07.07
 
 

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünden mezun oldu. ..