Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '15

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Engelleri aşma oyunu Koridor- Quoridor

Engelleri aşma oyunu Koridor- Quoridor
 

Koridor oyunu çocukların mantık yürütme ve stratejik düşünmesini sağlayan ilginç ve değişik bir oyundur. Uluslar arası birçok ödül sahibi olan bu oyunda ana amaç rakibin hareket eden piyonunu engellemeye çalışırken, kendi piyonunuzu rakipten önce karşı tarafa geçirmektir. Orijinal ismi Quoridor olan bu oyun, Türkçe olarak koridor olarak anılmaktadır.    

Paket içinde 81 kareye bölünmüş bir oyun tahtası ve 2 adet oyun taşı (2 kişilik modelde) bulunmaktadır. Oyunun amacı her iki oyuncu da tahta üzerindeki oyun taşı olan piyonunu karşı tarafa önce olarak geçirmektir. Her iki tarafta sahip olduğu engel tahtalarını ilerleyen piyonun önüne değişik şekillerde koyarak engellemeler yapabilir, piyonun yolunu farklı yönlere doğru değiştirebilir. Oyuncular rakiplerin hareketlerini takip ederek gideceği yolları önceden tahmin ederek oyun içindeki planlarını yapmaları gerekmektedir. Oyunun ismi de bu engel tahtalarının oluşturduğu koridorlardan gelmektedir. Oyuncunun piyonu oluşan bu koridorlar içinde yol almak zorundadır.

Oyunun başında her oyuncunun 10 adet engel tahtası oyun platformunun en arka sırasına dizilir. Her oyuncu sırası geldiğinde taşıyla bir hamle yapmayı ve bir engel koymayı seçer. Oyuncunun sahip olduğu engeller bitmişse mecburen taşıyla bir hamle yapar. Engel koymadaki amaç, oyuncunun ya kendi ilerlemesini kolaylaştırmak, ya da rakibinin yolunu uzatmaktır. Oyun içinde her zaman rakibe en az bir geçiş karesi bırakacak şekilde engel tahtalarını oyun platformu üzerine yerleştirmek gerekir. Rakip oyuncunun taşını tamamen hareketini kısıtlayacak şekilde engelleme yapılamaz. Oyuncuların taşları engellerin üzerinden atlayamazlar, engellerin çevresinden dolaşmak zorundadırlar. Oyun platformu üzerindeki en son çizgideki 9 kareden herhangi birine ilk ulaşan oyuncu oyunu kazanır.

OYUN ÖZELLİKLERİ

·      Oyun 7 + ve üzeri yaşta herkes tarafından oynanabilir.

·      2 oyuncu ile oynanabilir. 4 oyuncu ile oynanan modeli de vardır.  

·      Gelişim alanı: Mantık yürütme, Stratejik düşünme.

TURGAY ÜLKER

Akıl ve Zeka oyunları Eğitmeni

satranç ve zeka oyunları ile ilgili her türlü bilgiye facebook sayfamdan ulaşabilirsiniz

https://www.facebook.com/turgay.ogretmen.5

https://www.facebook.com/groups/akilvezekaoyunlari/

 
Toplam blog
: 22
: 6222
Kayıt tarihi
: 22.08.14
 
 

Bilişim konusunda uzman bir eğitimci olmakla birlikte Türkiye Satranç Fedarasyonuna bağlı Satranç..