Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '14

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Engelli başkanın öyküsü

Engelli başkanın öyküsü
 

ENGELLİ BAŞARILI BAŞKANIN ÖYKÜSÜ


Ayten Paşal Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde ikamet ediyordu. Tek amacı engelli oğlu Fatih Paşal’ı hem sağlık yönünden hem de sosyal yönden topluma kazandırmaktı. Sağlık yönünden çok mücadele etti. Ömrünün yarısını hastane hastane gezerek evladının tedavisi ile geçirdi. Nihayetinde oğlunun sağlığını büyük oranda kazandırmıştı. O gerçek bir anneydi. Hangi anne evladı için canını vermezdi ki..İşte Ayten Paşal’da o kahraman annelerdendi. Oğluna iş bulması gerekiyordu. Tavşanlı’da iş bulmak için referans isimler bulması gerekiyordu. O referans bulması gereken isimlere gittiğinde o şok edici cevaplar ile karşılaşacaktı.

-Senin evladın iş yapamaz, sen evladına evinde bak… Senin evladına gelesiye nice işsiz var.

Ayten Paşal sinirlenmişti bu cevaplara. O oğluna güveniyordu. Oğlu engelli olsa da elbet bir iş yapabilirdi. Yine de umudunu kesmedi. Türkiye Beyazay Derneği Tavşanlı şubesine Fatih Paşal’ın üye kaydını yaptırdı. Fatih boş zamanlarında sürekli derneğe gitmeye başladı.Çevre edindi.İyice sosyalleşti. Derneğin Ege koordinatörü Fatihin bu azmi neticesinde Fatih Paşal’ı şube Başkanlığı’na getirdi. Fatih Paşal artık    Türkiye Beyazay Derneği Tavşanlı şube başkanı idi. Fatih Paşal’ın halk ile sıcak ilişkisi,sevecenliği ve engelliler ile ilişkilerindeki başarıları Fatih’i Tavşanlı ve Türkiye Beyazay Derneği Genel Merkezinde popüler hale getirecekti. Fatih o kadar başarılı oldu ki; Ayten Paşal’a zamanında ‘’ -Senin evladın iş yapamaz, sen evladına evinde bak’’ diyen Tavşanlı’nın önde gelen istisna referansları Fatih Paşal’ın ayağına derneğe gelecekler ve Fatih ile aynı kare içinde fotoğraf çektirtmek için birbiri ile yarışacaklar idi.

     Türkiye Beyazay derneği Genel Merkezi Gazze’de Tavşanlı beyazay’ın desteğiyle Gazze’de şube kurmuştu. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve ege koordinatörü Gazze’ye gidecekler idi. Ayten Paşal bu sırada ege koordinatörü ile görüşecekti. . Ayten Paşal ile ege koordinatörü ile arasında şöyle ibretli bir konuşma geçer.

     - Fatih’te Gazze’ye gitmek istiyor.

    -  Ayten hanım Gazze’ye gitmek tehlikeli, ölüm tehlikesi var. Ondan dolayı Fatih’i götürmüyoruz.

    - Fatih dedi ki; Gazze’de Lokman başkan ile ege koordinatörüne bişi olursa bana da olsun. Onlar orada ölüp şehit olacaklar da ben Tavşanlı’da mı oturacağım.

      İşte engelli başarılı başkan Fatih Paşal’ın kısa başarı öyküsü böyle. Tebrikler Anne Ayten Paşal. Baba Yaşar Paşal. Gelecek hayatında Başarılar Fatih Paşal. 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..