Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '15

 
Kategori
Aile
 

Engelli çocuğu olan ailelere 10 altın tavsiye

Engelli çocuğu olan ailelere 10 altın tavsiye
 

ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN AİLELERE 10 ALTIN TAVSİYE


1-Kendinizi topluma ispatlamak için uğraşmayın.
 
Engelli aileler Allah’a bağlılıklarını ispat etmek için gayret etsinler. Kendini Allah’a sevdireni tüm kainat sever. Düşünün denizlerde balıklara varıncaya kadar, alemdeki meleklere varıncaya kadar bütün mahlukat onu sever. Yani Rabbim sevdiğini sevdirir.
 
2- Dua Ediniz
 
Yakup peygamber üzüntüsü sürecinde Allaha sürekli dua etmiştir. Allah’ın izniyle gözleri açılmıştır. Oğlu Yusuf Peygamber'e kavuşmuştur. Şifayı veren Allah’tır. Allah-u Teala kullarına ‘Dua etmeseniz benim nezdimde ne ehemmiyetiniz var?  Diyor. Dua mü’minin silahıdır. Dünyadaki bütün dertlerimize karşı dua silahını kullanmak dileğiyle…
 
3- İkinci Bir Doktor görüşü almayı unutmayın
 
Bir hastalıkla karşılaştığınız zaman kesinlikle bir doktorun dediği tedavi yöntemini başka bir doktor da öneriyor mu? Sorun, araştırın ve sonra tedavi olun. Çünkü geri dönüşü olmayan, ameliyat içeren tedavilerde başka bir doktordan görüş almak hayati açıdan önemlidir.
 
4- Hac, Umre’ye gidin
 
Engelli ailelerin ne yapıp yapıp en azından bir umre ziyareti yapmaları kendileri ve engelli çocuklarına şifa olmak adına gereklidir. Şifa Allahtan’dır. Şifayı Allahın evinde duayla aramak ise ayrı bir ayrıcalıktır.
 
5- Hastalar Risalesini Mutlaka Okuyunuz.
 
Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin Kur’ân’dan istifade ederek yazdığı ve “Hastalar Risâlesi” ismini verdiği küçük kitap, ruh beden ilişkisine dayalı yardımcı, iyileştirici teknikleri içermektedir. Bu eser yan etkisi olmamakla beraber, faydası kesin olan önemli bir eserdir.
 
6-Kur'an-ı Kerim Mealini sürekli okuyunuz
 
Engelli aileler Kur'an'ın mesajını doğru anlaması önemlidir. Manevi iç dünyası zayıf engelli ailelere misyoner faaliyetleri ekseninde Kur'an-ı Kerim’in mesajları saptırılarak yanlış anlatılmaya çalışılmaktadır. Bu tuzağa düşmemek adına ayrıca Allah’uTeala’nın mesajlarını almak için Kur'an’ı Kerim meali bolbol okunmalıdır.
 
7- Engelli Çocuklarınızı Spor Yapmaya Teşvik Edin
 
Sporun sadece engellilerin dünyasında değil tüm insanlığın dünyasında hayata bağlayıcı özelliği ayrılmaz bir özelliği görülmektedir. Sağlıklı bir beden ve sağlık insan psikolojisi için herkesi spor yapmaya çağırıyoruz.
 
8- Eğitim hayatını mutlaka devam ettirin
 
Engelli bir çocuğun hayata tutunabilmesi eğitim hayatının devamlılığına bağlı. Engelli çocuğu olan anne babalar şunu hiçbir zaman unutmamalı. Çocuğunuzun engeli ne olursa olsun ’Eğitim her engeli aşar’
 
9- Engelli derneklerine sahip çıkın
 
Maalesef engelli camiasında birlik ve beraberlik yok. Birlik ve beraberliğin olmadığı camialara sorunlara hiç kimse yapıcı yaklaşmaz. Birlikten güç doğmalı. Engelli derneklerine gidilip yaşanılan ortak sorunlar paylaşılmalı ve yetkililere iletilmeli.
 
10 - İmtihan halinde olduğunuzu unutmayın
 
İmtihansız insan yoktur. Bazı insanlar dünyada herkesi mutlu, sadece kendilerini dertli zannediyorlar. Oysa ki dertsiz insan yok. Herkes imtihan halinde. İmtihan’ın sağlıklı engelli ayrımı yok. Allah önünde tüm kullar imtihan kulvarında eşittir.
 
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..