Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '17

 
Kategori
Söyleşi
 

Engelli Farkındalığı Seminerlerimiz Başladı

Bu sene engelli farkındalığı seminerlerimize başladık. Uluslar arası Misafir Öğrenciler Derneğinde seminer verdik. Benimle birlikte sevgili Abimiz Ahmet Cihan Bulutta eşlik etti. Sayın Hocamız Mehmet Çeviğe çok teşekkür ederiz. Önce Somali tanıtım gününe katıldık. Ve sonrasında Somali sarması yedik.

Geçen yıl da aynı Dernekte Gana tanıtım gününe katılmıştım. Bu farkındalık seminerinin şöyle bir ilk olma özelliği var. Farklı Ülkelerden gelen ve Üniversite okuyan öğrencilerimize seminer verdim. Engelliliğin engellenmesi engel türleri ve engellilerle iletişimden bahsettik. Onlardan Ülkelerindeki engelliler ve Derneklerle bağlantı kurarak faaliyetlerine katılmalarını istedik. Türkiye'deki mücadele örneklerini ve bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaya hazır olduğumuzu belirttik.

Biz İzmir'deki arkadaşlarımıza derdimizi anlatmanın çabasını yaşarken Rabbim bize farklı Ülkelerden kardeşlerimize seslenmeyi nasip etti. Bizim bir derdimiz ve davamız var. Ön yargıların ve olumsuz bakış açılarının yok edildiği ve engelli ve engelsizlerin bir arada yaşadığı dünya olsun istiyoruz. Belki de bu Ülkelerle köprüler kurulur ve oralardaki engellilerin hayatına dokunma imkânımız olur.

Seminer sonunda insan hakları alanında yüksek lisans yapan bir öğrencimiz geldi ülkesindeki engellilerle ilgili çalışmaları insan hakları bağlamında inceleyeceğini ve iş birliği teklifinde bulundu. Ne kadar heyecan verici bir durum.

Bir öğrencimiz de sosyal sorumluluk projelerinde çalışma teklifinde bulundu. Öğrencimiz gazetecilik okuyor. Engelli algısı üzerine çalışacağız. Bizim zaten en temel isteklerimizden biride üniversitelerle sosyal sorumluluk projeleri yapmak.

Dilerim farkındalık seminerlerinin devamı gelir ve toplumun değişimine bir katkımız olur.

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..