Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Engelli okulu, İmam Hatip'e dönüştürülüyor!

Engelli okulu, İmam Hatip'e dönüştürülüyor!
 

Sizin engelli çocuğunuz var mı? Siz hiç o dünyadan bihaber yavrunun bir gülümsemesinin ne demek olduğunu bilirmisiniz? Siz hiçbir engelli yavrunun bütün ailenin hayatını değiştirdiğini bilir misiniz?

Eğer insanın engelli veya engelsiz en yüce değer olduğuna inanmışsanız, yukarıdaki satırların ne anlama geldiğini yüreğinizde hissedersiniz. Yok, insan sizin için değer değilse, tabanın bir parçası bir köle iseniz o zaman kayıtsız kalabilirsiniz, köle veya mal olmayı kabul etmiş, içinize sindirmiş iseniz o zaman köle tacirliğine soyunanları haklı bile görebilirsiniz.

Sarıyer İstinye’de engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu 4+4+4 yasası kapsamında İmam Hatip Ortaokulu yapılmak isteniyor.

Karma bir eğitim veren ve engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına dönük olarak düzenlenmiş olan Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu’nun, AKP’nin 4+4+4 eğitim yasası ile birlikte imam hatip ortaokulu yapılmak istenmesine karşı veliler ve öğrenciler eylem yaptılar.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye binası önünde bir araya gelen veliler ve öğrenciler, okul binası önüne bir yürüyüş gerçekleştirirken, burada veliler ve öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan bir öğrenci velisi, Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu’nun bedensel ve zihinsel engelli çocukların özel eğitim öğretmeniyle, iyi şartlarda ve özgüven duygusuyla okumasını sağladığını dile getirdi.

Erişilebilir ve engelliler için karma eğitim veren tek okulun Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu olduğunun belirtildiği açıklamada, 4+4+4 yasasının yürürlüğe girmesinin hemen ardından, kendileri için oldukça önemli olan bu okulun hızlıca imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğü ifade edildi.

“Okulun dönüştürülmesinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne veliler tarafından bir başvuru yapıldığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

“Bize gelen cevapta, okulumuzun fiziki yapısının İmam Hatip Ortaokulu olmaya uygun olduğu söylendi.Bunu dışında okulumuza yakın çevrede rampalı ve asansörlü bir okulun bulunduğu, bunun Hatemoğlu İlköğretim Okulu olduğu belirtildi. Şimdi biz size gerçekleri söyleyelim, okulumuz imam hatipe uygundur deniliyor ama soruyoruz, imam hatipe uygunluk nasıl ve neye göre belirleniyor. Ayrıca okulun çok yakınında bir imam hatip lisesi vardır ve bu lise ortaokulu da kaldıracak büyüklüktedir."

Bu cevap bile İNSANLARIN kanını dondurmak için yeterlidir. Bir okurun dediği gibi; “Bu ülkede yüzlerce İmam hatip lisesi, bu okullarda okuyan yüz binlerce İmam hatip öğrencisi varken... Ayrıca her yıl on binlerce KURAN KURSU açılıyorken... Tüm okulları İMAM HATİP'leştirmek... Atatürk'ün LAİKLİK ilkesinden vazgeçmek... BİLİM ve FEN'den biraz daha uzaklaşmak demektir.

Eğer beyninizin biat edecek şekilde yıkanması herşeye yeter; Ne gerek var Fizik Kimya, Matematiğe diyorsanız.. Bilesiniz ki sonunuz bilimi referans alan toplumlara KÖLE’liktir...”

Bu haber beklide sizin için hiç önemli olmayabilir. Bu uygulamalar içinize siniyorsa sağ üst köşede “sil” butonu var. Kırmızı çarpı işaretidir. Basın gitsin…

İzmir 2012-07-11

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..