Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

06 Aralık '19

 
Kategori
Teknoloji
 

Engelli Teknolojileri

Değerli okuyucularımız,

Bu hafta, oldukça önemli bir haftaydı. Çünkü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü geride bıraktık. Her sağlıklı insanın bile engelli olma riskini düşünürsek engelliler için hayatı kolaylaştıran teknolojiler, daha da önemli hale geliyor.

Engelli vatandaşlarımıza destek olmak; belki böyle bir yazı ile, belki bir paylaşım ile, belki de bir inovatif ürün ile çok değerli. Bu haftaki videolarımızda engellilerin hayatını kolaylaştıran teknolojilerden inovatif ürünlere uzanan örnekler göreceksiniz.

Özellikle yürüyemeyen engelli vatandaşlar için Hindistan’da geliştirilen bir tekerlekli sandalye, hayata değer katmakta. Yine yürümeyi sağlayan robot ayak, harika bir çözüm sunmuş. Motorsiklet haline dönüşen tekerlekli sandalye ise gerçekten şaşırtıcı.

El işleri için de robot eli kullanılabilir hale getirmişler. Aynı şekilde bir robota dönüşen tekerlekli sandalye ile karda yürüme ve merdiven çıkma gibi birçok özelliği barındıran teknolojik tekerlekli sandalyeler göreceksiniz.

Son sözü ise Microsoft’un Türkiye’de geliştirdiği ve WeWalk adını verdiği teknoloji bastonu söylüyor. O kadar işlevsel ki görme engelli vatandaşlarımızın her daim ihtiyacını gideriyor, hava durumu ve navigasyon gibi özellikleri ile hayatı kolaylaştırıyor. Eminim ki bunu çok seveceksiniz.

Hayat, paylaştıkça ve birbirimize yardım ettikçe daha da güzelleşiyor. Teknolojinin nimetlerinden bu şekilde faydalanmak, inanılmaz anlamlı ve engelli hayatlara değer katıyor.

 

Lütfen abone olmayı ve paylaşmayı unutmayın!

Detaylı bilgi ve iletişim için Twitter adresi: @spormuhendisi

Herkese teknoloji dolu günler dilerim.

 

Serdar ŞİMŞEK

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..