Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '10

 
Kategori
İzmir
 

Engelliler Kültür ve Sanat Günleri İzmir Buluşması

Engelliler Kültür ve Sanat Günleri İzmir Buluşması
 

Bu önemli haberi sizlerle paylaşmak istedim;

'Uluslararası “6. Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali” İzmir Balkan Ülkeleri Arası Ticari ve Kültürel Organizasyonlar Geliştirme Derneği’nin uygulayıcılığında ve beraberindeki bir çok kuruluşun yardımcılığıyla 02-04 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 2010 yılı ana teması “Engelliler Kültür ve Sanat Günleri İzmir Buluşması” olan festivalin yardımcı teması “Erzurum 2011 Universiada Kış Olimpiyatları’nın Tanıtımına Destek” olarak belirlendi.

Festivalin kurucusu Gazeteci-Yazar Nihat Sözeri festival hakkında, çok sayıda kültür, sanat adamı, bürokrat, gazeteci ve spor adamının katılacağı festivalin, engellilerimize verdiğimiz değeri göstermemiz açısından, yardıma muhtaç engellilerimize yardım etme fırsatı yaratmamız açısından, ülkemizi, İzmir’i ve olimpiyatları tanıtmamız açısından büyük yararlar sağlayacağına inanıyoruz bu bir fırsattır diye konuştu.

Organizasyon Nihat Sözeri’nin Başkanlığında; İzmir Balkan Ülkeleri Arası Ticari ve Kültürel Organizasyonlar Geliştirme Derneği (İZBA), İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Ege FMS Grup, Avrasya Gazetesi, Egeli Engelliler Gazetesi, Dünya Kuaförler Konfederasyonu Türkiye Temsilciliği (CMC), Dilum Kozmetik, Mimtek Dekorasyon, Özgül Motor, Halikarnas Balıkçılık, Şamtatlı Tatlıcılık ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu, dernekler ve bireysel girişimcilerin işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Festivalde engellilere belli limitlerde malzeme yardımı yapan kurum, kuruluş ve bireyler ile sponsorlar “Altın Saat Kulesi Ödülü” ile ödüllendirilecek. Bu yılın ilk ödülünü hak eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan oldu.

Festival çerçevesinde 2004 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Ege FMS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun, Hüyük Belediye Başkanı Ahmet Temiz, Gümüldür Belediye Başkanı Bülent Rüzgar, Ürkmez Belediye Başkanı Osman Ürkmez, KAGİAD Başkanı Osman Avcı, GESKOP Başkanı Metin Taşkın, THM Sanatçısı Hüseyin Turan, Bortar Yemek Sanayi, FEREX OOD Bulgaristan, çeşitli sivil toplum ve hemşeri dernekleri, işadamları, yerli ve yabancı kültür elçileri ve yapılan yarışmalarda dereceye girenler olmak üzere; 5 festivalde toplam 33 adet Altın Saat Kulesi Ödülü, 2 adet Gümüş Saat Kulesi Ödülü, 2 Adet Bronz Saat Kulesi Ödülü dağıtıldı.

Bu yıl yoğun bir programı olan festivalde 8 ülkeden 30 satranç sporcusunun katılımı ile engelliler yararına satranç turnuvası düzenlenecek. Görme engelli TRT THM sanatçısı Cem Cansız’ın iki gün boyunca vereceği konserlerle coşacak davetliler Otistikler ve Down gruplarının gösterileri ile hoş vakit geçirecekler.

Öteyandan Dilum Kozmetik sponsorluğunda CMC Türkiye Temsilcisi Doktoralı ünlü kuaför Harun Cici’nin önderliğinde birde saç stil yarışması düzenlenecek. Yarışmanın elemeleri 3 Aralık 2010 günü Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 11:00’de başlayacak, burada finale kalan 10 yarışmacı şovlar eşliğinde 4 Aralık 2010 günü Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde finalde karşı karşıya gelecek. Yarışmanın birincisi Dilum Kozmetik tarafından 2011 Nisan ayında Ukrayna’da düzenlenecek Cristal Angel etkinliklerine götürülecek, ikinciye Gümüş, üçüncüye Bronz Saat Kulesi ödülü verilecek.

Ayrıca festivalde Erzurum 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları Gönüllü Tanıtıcısı Avrasya Gazetesi tarafından tanıtım meşaleleri yakılacak ve Erzurum 2011’in tanıtımına katkı koyanlara da teşekkür plaketleri sunulacak.'

3–4 ARALIK 2010 6. ALTIN SAAT KULESİ ÖDÜLLERİ FESTİVALİ PROGRAMI

03 Aralık 2010 İzmir Fuar İsmet İnönü K. Sanat Merkezi Programı

10:00 Dünya Engelliler Günü resmi açılış ve çelenk koyma törenine katılım.

12:00 Balkan ülkeleri, Azerbeycan, İran, Irak, Rusya, Kırgızistan ve Türkmenistanlı öğrencilerin engelliler yararına ödüllü satranç turnuvası elemeleri.

13:30 Dünya Engelliler Günü ve Erzurum 2011 Olimpiyatları’nın tanıtımı için mankenler eşliğinde 2. İzmir Saç Stil Yarışması’nın başlaması.

15:30 Engelliler yararına TRT Sanatçısı Cem Cansız’ın Türk Halk Müziği.

16:00 Yarışmalarda finale kalanların açıklanması ve engelliler hakkında slayt gösterimi ve Erzurum’un tanıtımı.

16:30 Avrasya Gazetesi tarafından geniş sunumlu kokteyl.

4 Aralık 2010 Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Programı:

12:00 Engelliler el becerileri sergisi ve Erzurum 2011 tanıtım sergisi açılması.

14:00 Ödüllü Satranç turnuvası finali.

15:00 Saç stil yarışması finali.

16:00 Balçova Salih Dede Lisesi engelli öğrencisi Arda Cinci’nin mini yan flüt konseri.

16:15 Görme engelli TRT THM sanatçısı Cem Cansız’ın konseri.

16:45 Harun Cici saç şov ve Erzurum 2011 için tanıtım meşalesi yakılması.

17:15 Menderes Özel İnsancıl Özel Eğitim Rehabilitasyon Mrk. Otistik korosu ve Down Evlenme Düeti gösterileri.

17:45 Plaket ve Altın Saat Kulesi Ödül törenleri.

18:15 Engellilere yardım yapmak isteyenlerin belirlenmesi.

18:30 Konak Belediyesi ve Festival Komitesi’nin geniş sunumlu kokteyli.

******

Sayın Nihat Sözeri'ye ve tüm duyarlı yüreklere İstanbul'dan sevgiler...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..