Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Engellilerle İlgili Akademik Çalışma İsteyenlere Öneriler

Engellilerle İlgili Akademik Çalışma İsteyenlere Öneriler
 

Salih Arıkan


Değerli arkadaşlar Engellik meselesi geniş ve ayrıntılı bir meseledir. Bu sahada çalışmak ve bilimsel eserler üretilmesi çok iyi olur. Belki de tıkanıklıklar giderilir. Ve ön yargıları parçalarız ve toplumu değiştiririz.

Bazı Doktorlar ve Sağlıkçılar hala Tıbbi modelle meseleye bakmaktadırlar. Engelliğin sadece tedavi edici bir unsur olarak görmek yanlıştır. Tedavi edilebilecekler edilmeli ama bu durumla yaşaması gerekenlerin doğru algılanıp doğru politikalar üretilmesi gerekir.

Öncelikle handikap yani bu duruma bir sorun olarak bakmamak gerekir. Sonra aciz ve zavallı olarak görmememiz gerekir. Engelliğe sosyal modelle farklılık olarak bakalım. Evrensel tasarımda engellilerinde var olduğu gerçeğinden yola çıkarak düzenlemeler yapalım.

Bence en sorunlu konuya geldik. Engellilerle ilgili Bilimsel İlimsel çalışmalar her türlü çalışmada engelliler söz ve karar sahibi olmalı yahu bir film çevriliyor kör rolünü bile görenler oynuyor çalışmalar yapılırken engellilerle ilgili dernekler engelliler ve Aileleriyle görüş alış verişinde bulunmak gerekir. Bazı Akademisyenler sadece bu işleri Kitap üzerinden yapıyorlar. Saha çalışmalarından uzak duruyorlar.

Salih Arıkan İletişim, Tel: 0506 514 96 93+Skaype: saliharikan2

Face: https://www.facebook.com/saliharikan4

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..