Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '15

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Engellinin kardeş, eş ve çocukları ile ilişkileri

Engellinin kardeş, eş ve çocukları ile ilişkileri
 

ENGELLİNİN KARDEŞ, EŞ VE ÇOCUKLARI İLE İLİŞKİLERİ


Hayatta her engellinin başarılı olabileceği mutlaka bir yeteneği vardır.

Engelli olan insanların hayatlarında yakalayacağı başarılar kardeşleri, eşleri ve çocukları üzerinde çok önemlidir. Engelli anne babanın yakalayacağı başarılar kardeş, eş ve çocuklarının topluma dönük gurur kaynağıdır.

Engelli olan insan kardeşi, evlendiği eşi ve çocukları üzerinde çeşitli problemler yaşayabilir.

Engelli bir insan kardeşleriyle yaşadığı çeşitli sıkıntılarının sebeplerini daha çok kardeşin kendisiyle ilgili sorumluluk almak istememesine bağlamaktadır. Kardeşin kendisinden utandığını da düşünebilir. Engelli bir insan şu gerçeği iyi analiz etmeli ve görmelidir. Kardeşinin de ayrı bir hayatı olduğunu ve kardeşinin de hayat mücadelesi verdiğini unutmamalıdır.

Engelli kardeş, eş ve çocuklarının kendisinden utandığı düşüncesinden bir an önce kurtulmalıdır. Bu bir önyargıdır. Velev ki gerçekte kardeş, eş ve çocuklar böyle düşünse bile engelli bireyin onlarda bu düşünceyi değiştirmesi için mücadele vermesi gerekir. Onların böyle düşünmesi kötü niyetlerinden değil engelliliği bilmemelerinden yani bilinçsiz olmalarından kaynaklanmaktadır.

Engelliye bakışı toplumda yine engelli kıracaktır. Engelli olmak bağımsız olmaktır, başarılı olmaktır, üretici olmaktır sözlerini engelli toplumda gayretleri ile gösterecektir, göstermelidir.

Toplum insanı engelliyi acınan, aşağılanan, işe yaramaz görülen, reddedilen, bağımlı görmemelidir. Engelliyi işe yarayan, üretici, yetenekli, bağımsız ve farklılıklar ile barışık, başarılı olarak görmelidir. Eğer bu başarılırsa Engelliler hem geleceklerinden umutlu, hem de hayatlarından memnun olurlar. İşte o zaman toplum kardeşlerinize, eşinize ve çocuklarınıza başarılarınızdan söz edecek ve sizinle gurur duyacaklardır.

Neticede engelli, engelli olmayı kabullenip kendisiyle barışık olmalıdır. Engelli olmanın getirdiği zorlukların farkına varıp diğer insanlardan farklı olduğunu ancak yine de kendi durumundan daha kötü engellere sahip engellilerinde var olduğunu bilerek haline şükretmeli ve azimle gayretle yürüdüğü yolda bol bol Allah’a dua etmelidir.

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..