Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '12

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Engellinin ulaşım hakkı

Engellinin ulaşım hakkı
 

Engellinin yolu


Bazı belediyeler tekerlekli sandalye kullanan engellilerin ulaşımlarını sağlamaları için kaldırımlara geçiş yerleri yapmaktadırlar. Ama ne yazık ki, ülkemizde bir çok  konuda olduğu gibi iş sadece yapmakla bitmemektedir. Yapımın hem ülke koşullarına uygun gerçekleşmesi hem de  mutlaka denetim sağlanması gerekmektedir.  Engelli veya duyarlı vatandaşların bu konuda gerçekleştirdiği uğraşlardan ne yazık ki tam sonuç alınamamaktadır. Engelli vatandaşın geçiş yerine park eden aracın fotoğrafını çekip, fotoğrafla birlikte yazılı olarak gün- adres- yer bildirdiğiniz araç için emniyet müdürlüğü size "bu konuda 155 e ihbar gelmedi o yüzden işlem yapamayız" yanıtı verebilmektedir. Bu konunun ayrıntısına daha önce ki benzer yazımda değinmiş idim.  

Yer; İzmir ili Urla ilçesi  İskele Caddesi, Tarih; 20 Ekim 2012 Saat 16.06, 35 RV 103 plaka sayılı araç engellinin yoluna park etmiş. Aracına park yeri bulmuş ya gerisi önemli değil.Engelli buradan geçemiyecekmiş, caddeye geçebilmek  için kaldırım ilk caddeye iniş yeri bulana kadar gidecekmiş, kendisini almaya gelen araca binmiyecekmiş vb.v.b., önemi yok onun için. Daha da acısı ve önemlisi bunun farkında bile değil..Ne zaman kadar?..Kendisi veya yakını engelli olana kadar..Bu yüzden ceza ödeyene kadar...Bunu sadece örnek olsun diye yazıyorum. Bunlardan o kadar çok var ki.  

Zira trafik polisleri bir köşe yazarının yazdığı gibi ..ya anlamsız , alaksız yerlere radar koyup vatandaşı tuzağa düşürmek için var ya da gece eğlence yerlerinde alkol kontrolü yapmak için..Tabi bu açıklamadan söz konusu kontrollerin yapılmaması gerektiği şeklinde bir anlam çıkarılmaması gerekmektedir.

Engelliler için gerçekleştirien bu tür engellerin önüne geçmek mümkün değil ama ,belediyeler bu konuda biraz daha hassas olur ve yapılan geçişlere araç park edilmemesi için, ayrıca engel koyarlarsa bu sorun kısmen de olsa çözülmüş olur.

 

 

 
Toplam blog
: 25
: 400
Kayıt tarihi
: 20.01.12
 
 

1958 doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi babamın subay olması nedeniyle İzmir, Ayancık, Anka..