Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Engelsiz yaşam için 2

Herkese kucak dolusu merhabalar... 

İçimdekiler, o kadar dolu dizgin ki; bunları yazmazsan deşarj olamam diye düşünüyorum. 

35 yaşında bir iş kadını olarak sosyal yaşamda karşılaştığım zorlukları anlatsam sadece anlattığımla kalırım. Fiziksel bir engel olsun olmasın, hepimizin yaşadıkları birbirine benzemiyor mu? 

Aslında her şey kafalarda başlar ve biter. Diyoruz ya, bir toplumun ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim derecesi arttıkça engellilere bakış açısı da farklılaşır. Bence bu değişim için onlarca hâttâ yüzlerce yıl gerekir. Kafalardaki betonlaşmış kalıpların kırılması için.. 

insan yaşamında hiç mi yok duyguların düşüncelerin önemi? Maalesef her şey fiziksel görünümle bütünleşiyor. Bu gün hiç şöyle bir öneride bulunan oldu mu? Boşanmaların olmaması için fiziksel güzellik tutkal görevini alsın diye. Aman bu gelin çok güzel veya bu damat çok yakışıklı lütfen boşanmayın diye... Hayır. cevabını duyar gibiyim:) 

Peki engellilerle ilgilenen, engellilerin haklarını gözeten kuruluşlar tarafından bu güne kadar hiç anket yapıldı mı? ve yapıldıysa sonucu ne oldu? Bu durum toplumun sosyal yapısını ne ölçüde etkiliyebilir? Bence bu anket internet ortamında isimsiz yapılırsa sağlıklı sonuç verir. Bu konu hassas bir konu. Yüz yüze görüşmeyle yapılan bu araştırma pek sağlıklı bir sonuç vermez.. Sağlıklı sonuç için birbirini destekleyen sorular.... 

Diyelim böyle bir anket binlerce kişiye yapıldı. Sonucun değerlendirilip bakış açısının olumlu yönde değişmesi ve kafalardaki betonlaşmış kalıpların kırılması için çok yollar almamız gerekir çok... 

 

 
Toplam blog
: 14
: 345
Kayıt tarihi
: 30.05.11
 
 

Özgür Karanfil, 17.06.1976 Tekirdağ doğumlu. Doğuştan katarakt olması sebebiyle numaralı gözlük kull..