Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Engerek-on siyon...

Engerek-on siyon...
 

Bir parelellik olduğunu herkes hissediyor; ama bu parelelliğin ne yönde olduğu konusunda zihinlerde netlik yok..

Ergenekon örgütünün deşifresi ve İsrail'in Gazze'de giriştiği "soykırım" dan söz ediyorum.

İsrail'in Gazzeye başlattığı "Engerek" operasyonu, ev, okul, mabed, hastane demeden bir yılan gibi insan olan her noktaya giriyor ve can alıyor.

Bütün dünya bu "yılanı" uzaktan izliyor. Kimi bulaşmaktan korkuyor; kimi yılana borçlu olduğu makamını kaybetmekten..

Türkiyede de bir "Ergenekon" operasyonu yürütülüyor.. Yer altından, yer üstünden bombalar, cinayet silahları, suikast planları çıkarılıyor.. Belli ki ortaya çıkarılmasa çok can yakacaklardı.

Şimdi gelelim paralelliğe: Bu konuda iki görüş var; birinci görüş, İsrail engereğinin yaptığı katliama karşı büyüyen tepkiyi hafifletmek üzere Ergenekon'un onuncu dalgasının başlatıldığı şeklinde..

Gerçektende, Onuncu dalga, "Engereğin" katliamını ikinci plana itti. Gazetelerde, televizyonlarda, internet sitelerinde nerdeyse yüzde yüzü bulan soykırım haberleri, Ergenekon dalgasından sonra yüzde otuzlara düştü..

O zaman bu teori doğruymuş mu diyeceğiz!.. Hayır, çünkü hepimizin bildiği gibi, Ergenekon "Engereğin" soykırımı başlatmasından çok daha önceleri başlamış bir operasyondu. Her dalgasında, insanları şok ederek onuncu dalgaya gelmişti. Şu halde, Ergenekon'un onuncu dalgasının "Engerek" in cinayetlerini gözardı ettirmek için yapıldığı iddiası gerçek olamaz...

Ama bir parelellik var, demiştik.. O zaman nasıl bir paralellik olabilir?

Diyelim ki, "Engerek" Türkiyede yürütülen Ergenekon deşifrasyonunun hangi noktalara gideceğini çok iyi biliyor.. Çünkü bu Ergenekon'la çok yakın bağlantısı var Engereğin..Bunları hibe Uzilerle, lav silahlarıyla donatacak kadar içli dışlılar..

Yani, Türkiyedeki destek timi ortadan kaldırılmak üzere..O zaman, Engerek, firsat varken ve henüz her şey ortaya çıkmamışken yapacağımı yapayım, demiş olamaz mı?..

Bu da bir "teori" elbette; ancak bence birincisinden daha gerçeğe yakın bir teori.. Türkiye İsrail için gerçekten önemlidir. Türkiyede cereyan eden olaylar da önemlidir. Neden?..

Çünkü bu Engerek, başının Türkiye tarafından ezileceğini çok iyi bilmektedir!..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..