Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '14

 
Kategori
Magazin
 

Engin Akyürek / Baklavacı çıraklığından Jönlüğe!

Engin Akyürek / Baklavacı çıraklığından Jönlüğe!
 

Atv’de oynayan “Kara Para Aşk”ın Polis Komiseri Ömer Demir karakterini canlandıran Engin Akyürek’i tanıtmak istiyorum sizlere.

Engin Akyürek, 12 Ekim 1981 Ankara doğumlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü mezunudur. 21 yaşında, Türkiye’nin Yıldızları adlı yarışmada birincisi olarak sanat dünyasına adımını atmıştır. Bugünkü olduğu yere basamak, basamak, yükselmiştir.

Yarışmanın ardından “Yabancı Damat” adlı Tv dizisinin kadrosuna katılmıştır. 2004-2007 yılları arasında Yabancı Damat dizisinde, “Kadir Sadıkoğlu” karakterini canlandırmıştır. Babasının baklavacı dükkanında, baklavacı çırağı idi. Baklavacı çıraklığından, başrol oyunculuğuna, Jönlüğe yükselini anlatacağım. Sempatik oyuncu, o dizide babasının hor gördüğü, ezdiği Kadir’i komik yanları ile sevdik. 
 

untitled

2006 yılında ise “Kader” adlı sinema filminde “Cevat” karakterini canlandırmıştır.2007-2008 yılları arasında Atv’de yayınlanan “Karayılan” adlı tv dizisinde “Nizipli” rolüyle kamera karşısına geçmiştir.

2009 yılında “Bir Bulut Olsam” adlı dizide “Mustafa Bulut” karakterini canlandıran oyuncu, 2010-2012 yılları arasında “Fatma Gülün Suçu Ne?” adlı dizide, Beren Saat ile başrol oyuncusu olarak, “Kerim Ilgaz” karakterini canlandırmıştır. Bu dizide oldukça başarılı olmuş, izleyiciler tarafından sevilmiştir.

2014 yılının 14 Şubat Sevgililer Gününde vizyona giren, Farah Zeynep Abdullah ile başrolü oynadığı, “Bi Küçük Eylül Meselesi” adlı filmde rol almıştır. Duygusal yönü ağır basan, çarpıcı bir aşk hikayesini anlatan bu sinema filminde gösterdiği performans ile göz doldurmuştur. Film bugüne kadar, 920 bin kişi tarafından izlenmiş, 9.335.000 TL. Hasılat elde edilmiştir.

2014 Mart ayında ilk bölümü yayınlanan “Kara Para Aşk” dizisinde, gözü pek Polis Komiseri Ömer Demir karakterini canlandırmaktadır.  Güzel oyuncu Tuba Büyüküstün ile baş rolü paylaşmaktadır.
 

Engin Akyürek bugüne kadar değişik ödüller almıştır. 2006 yılında Kader’deki rolü ile, ÇASOD oyunculuk Ödülleri tarafından “Umut Veren Sanatçı ödülü.

2007 yılında gene Kader filmi ile, 39.Siyat Türk Sinema Ödülleri tarafından “Umut Veren Sanatçı” ödülü.

2011-2012 yıllarında “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizi ile, Kadir Has Üniversitesi, Televizyon Dizisi.com ve AyaklıGazete.com tarafından “En iyi Erkek Oyuncu” ödüllerine layık görülmüştür.

Bugünlere kademe, kademe geldiğini belirten Engin Akyürek, şunu oynar, şunu oynamam dememiş, önüne gelen projeleri aklına yatarsa rolümü oynarım, demiştir. Özellikle dizi söz konusuysa, uzun soluklu bir proje oluyor ve karakterle bir yolculuğa çıkıyorum. Bu yüzden beni daha çok karakterin hissiyatları ilgilendiriyor.

Kariyerinde zirve yaptığı proje olarak, ilk baş rolü oynadığı “Bir Bulut Olsam” dizisinin kendisinde yerinin çok ayrı olduğunu söylemektedir.

Magazin programlarında pek gözükmeyen Engin Akyürek, ben görüntülenmemek için özel bir çaba sarf etmiyorum. Hayatımı istediğim gibi yaşıyorum. Kendimi gizlemek gibi bir çabam yok.

Bir karar alırken aklı ile hareket ettiğini söyleyen Engin, bazen duygularının ağır bastığını söylüyor.

Kadınlar konusunda biraz ketun davranan Akyürek, bu güne kadar hiç evlenmemiş. 33 yaşında hala bekar. Fatmagül’ün suçu ne dizisinde, Beren Saat ile sevenleri onları yakıştırdı ama, gerçekte öyle bir aşk yoktu, o aşk dizide kaldı.

Geçtiğimiz aylarda Engin Akyürek ile Tuvana Türkay arasında aşk dedikoduları çıkmıştı. Bağdat Caddesindeki Namlı Gurme’de baş başa yemek yerken görülmüştü. Hayranlarının yoğun ilgisi nedeniyle, habercilerin pek rağbet göstermediği Anadolu yakasındaki mekanlarda buluştuğu söyleniyor. Tuvana Türkay bildiğiniz gibi “Kara Para Aşk” dizisinde “Bahar” karakterini canlandırmaktadır.

Boş zamanlarını nasıl geçirdiği sorulduğunda, 3-4 yıldır dalışa merak salmış. Suyun altında olmak bana çok iyi geliyor. Yaz tatillerimi dalış üzerine planlıyorum. Suyun altında muhteşem bir dünya var.

Facebook, Twitter ya da Instagram hesabı olmadığını söyleyen Engin Akyürek, o dünyada olmayı tercih etmiyorum, ancak Menajerim Özlem Durak üzerinden takip ettiğini söylemiştir.

Engin Akyürek, normal hayatını yaşayan, gece hayatında pek görülmeyen, Paparazzilerle pek işi olmayan, sadece işini yapan, son derece mütevazi bir adam.

Oyuncu olmasaydım Tarihçi olurdum diyen Engin Akyürek, suya sabuna dokunmayan sadece işini yapan bence müthiş bir oyuncu, Kara Para Aşk dizisindeki Komiser Ömer rolü ile özdeşleşmiş, performansı çok iyi. Son derece yakışıklı, gözlerinin içi gülen, gelecek parlak olan bir oyuncu.

Engin Akyürk, Yabancı Damat dizisindeki baklavacı çıraklığından, Kara Para Aşk dizisinde Komiser Ömer Demir rolü ile bence tam bir jön olmuş.

Engin Akyürek’e bundan sonraki oyunculuk hayatında başarılarının devamını diliyorum.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten kopyalanmıştır

 Kaynak; İnternet Vikipedi, TGRT Haber röportaj, Cosmopılitan röportajı, Hürriyet Kelebek Ömür Gedik röportajı.

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..