Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '11

 
Kategori
TV Programları
 

Engin Akyürek adında bir insan...

Engin Akyürek adında bir insan...
 

Milletçe dizilerde ya da filmlerde seyrettiğimiz kişileri, oynadıkları roller ile bütünleştirmekte, onları insanüstü birer varlık olarak görmekte çok şükür üstümüze yok. Malum hatırlarsınız, Kurtlar Vadisi’nin Çakır’ı ölmüştü de, cenaze namazı kılınmıştı gıyabında. Neredeyse milli yas ilan etmediğimiz kalmamıştı arkasından. Tarkan’ın bir hayranı menajerini aramıştı da, Tarkan’ın tuvalette olduğunu duyunca “Aaa yapmaz o öyle şey” diye çığlığı basmıştı. Kim bilir, belki Tarkan’ın meşhur “Ç...im geldi” sözüne tepkiler, yaptığı terbiyesizlikten çok, bu faaliyeti yapmayı ondan beklemeyenlerin hayal kırıklığı sonucu oluşmuştu.

Oysa benim size kötü bir haberim var… O seyrettiğimiz çok ünlü kişilerin hepsi birer İNSAN. Onlar da uyuyor, banyo yapıyor, tuvalete giriyor, acıkıyor, çok yemek yedikleri zaman hazımsızlık çekiyor, mideleri bulanıyor, başları dişleri ağrıyor, onlar da âşık oluyor, romantik sözler ediyor, seviyor, sevişiyor, ayrılıyor, üzülüyor, acı çekiyor.

Engin Akyürek, ülkenin yetiştirdiği en iyi oyunculardan bir tanesi. Kendi adıma oyunculuğunun çok hızlı yol aldığını ve ileride çok iyi bir karakter oyuncusu olacağı kanaatindeyim. Bunun yanı sıra, Engin kardeşimi bazılarından ayıran başka bir özellik konuşulmaya başladı son birkaç aydır. Adam hiçbir yerde yok, işini yapıyor, sonra sırra kadem basıyor. Magazin programlarında yok, gece kluplerinde yakalanmıyor, herhangi bir röportajı yok, reklam filmi yok. İş hayatı ve popülerliği ile özel hayatı arasındaki bu kocaman kalkan herkese büyük dert oldu. Aman ben yakalayayım da şu kalkanı delip marifet yapayım, kimsenin yapamadığını yapıp alkış alayım niyetiyle herkes sabahtan akşama kadar bunu konuşur oldu. . İşte son birkaç gündür gündemi şiddetle meşgul eden, Engin Akyürek konulu haberler, bu haberlere hemen atlayan ve yorum yapanlar aslında bu psikolojinin bir sonucudur.

Oysa ki bu adam, oyunculuk mesleğini seçmiş kendine. Yani nasıl bir doktor sabah hastaneye gidip işini yapıyorsa, nasıl bir öğretmen okulda öğrencilerine dersini verip evine geliyorsa, bu adam da sabah işine gidiyor kardeşim, akşam ya da işi bitince de evine gidiyor, ya da ortalarda görünmeden yaşıyor sosyal hayatını. Hepimiz gibi, herhangi bir insan gibi yani. Ama ne mümkün, ne haddine!

Ve derken nerden çıktı nasıl oldu, birkaç fotoğraf ve haber düştü arka arkaya. Önce üniversite mezunu ve kültürlü olduğunu üstüne basa basa söyleyen eski sevgilisinin, çok seviyeli,saygılı (!) sözlerini okuduk. Hatta bu eski sevgili Engin Akyüreği de çekmeye çalıştı bu olaylara..Daha sonra Engin kardeşimiz adını duyurmaya çalışan bir manken kız ile görüntülendi ve asıl bomba haber de buydu zaten. Aman Allah nasıl olurdu böyle bir şey. Engin Akyüreğin bir sevgilisi vardı. Dünyanın sonu gelmişti anlaşılan. Konuşuldu yazıldı çizildi son birkaç gündür her şey. Yalanladı, kabul etti, el ele yürüdü, kız ünlü olmaya çalışıyor, Engin çok zevksizmiş, gözümüzden gönlümüzden çıkardık onu artık,  kız pek çirkin,  yok yok yarışmada ikinci olmuş Allah için güzel kız, zaten şemsiyenin altında öpüşmüşler, yok yok öpüşmemişler kız yağmurdan ıslanmasın diye şemsiyeyi tutmuş gibi bir sürü laf söz yordu hepimizin çenesini.

Önce şunu hatırlayalım arkadaşlar. Engin Akyürek, Kerim değil. Hatta belki Kerim karakteri ile alakası bile yok. Kerim sadık bir âşık, E.Akyürek çapkın olabilir, Kerim sabırlıdır, Engin belki sabırsız, Kerim tam bir romantiktir, Engin Akyüreğin alakası bile yoktur romantik olmakla, Kerim çok güzel bakıyordur gözleriyle, Engin bakamıyordur aynı şekilde..Ya da bire bir örtüşüyordur karakteri…Bilemeyiz çünkü Kerim herkesin hayalini süsleyen bir erkektir, Engin ona hayat veren bir oyuncudur sadece. Biz ekrandaki Kerim’i tanıyoruz arkadaşlar, Engin çok daha farklı düşüncelere sahip biri olabilir, çok daha farklı biri olabilir..Çünkü Kerim hayali bir kahraman, Engin ise İNSAN

Bütün bu örnekleri çoğaltabiliriz, evet sonuç olarak Engin Akyürek bir insandır, sevebilir, âşık olabilir, hatta dünyanın en çirkin kadınını sevebilir, kime ne? Eski sevgilisinin bahsettiği sözleri söylemiş te olabilir söylememişte. Aşkını gözler önünde doya doya yaşamayı da seçebilir, kimsenin göremeyeceği mekânlarda da, yanındaki insan sevgilisi de olabilir, kardeşi de, arkadaşı da. Evlenebilir, çocuğu olabilir, boşanabilir, çok ünlü bir oyuncu olabilir ya da aniden bütün bu hayatı bırakıp bambaşka bir hayat kurabilir. Yani insana dair her şeyi yaşayabilir özgürce. Evet, kime ne, size ne, bana ne? Kim yorum yapabilir Engin Akyüreğin hayatı ya da tercileri ile ilgili, hangi hakla? Yapamazsınız kardeşim, buna hakkınız yok. Oyunculuğunu eleştirebiliriz yada övebiliriz ama iş özel hayatına geldi mi durmayı bilmek gerek.. Sıradan bir insan nasıl dışarı çıkabiliyorsa, yemek yiyebiliyorsa, sevgilisiyle vakit geçirebiliyorsa, bu sadece Engin Akyürek'in değil bütün ünlülerimizin en doğal hakkıdır. Abartmaya gerek yok.

Lütfen akşamları iş, güç, stres, yorgunluk atmak için karşısına geçtiğimiz TV dizilerini ve orada seyrettiğimiz karakterleri orada bırakalım. O hayali insanları gerçekle karıştırmayalım. Seyredelim, birkaç saat güzel vakit geçirelim, sonra gerçeğe dönelim..Gözümüzde ilahlaştırıp çok büyütmeyelim, onların da insan olduğunu ve insana dair her konuda karşımıza çıkabileceklerini düşünelim, düşünelim ve rahat bırakalım. Herkes kendinden sorumludur zira. Herkesin hayatı kendine özeldir..Dilediği gibi yaşar.

Ve hiç kimse, masum değildir bir diğerini yargılayacak kadar!

 

 
Toplam blog
: 55
: 2295
Kayıt tarihi
: 02.12.11
 
 

Kendi halinde bir TV izleyicisi ve yorumcusudur Siyah İnci. Tipik bir akrep burcudur.  Büyük çoğu..